Cariera

#concediu #codul muncii #anagajat

Concediul neintrerupt de 15 zile mai poate fi obtinut pana la 30 aprilie

Angajatorii pot refuza cererile de concediu mai lungi de 10 zile , potrivit noilor prevederi ale Codului Muncii, care intra in vigoare in 30 aprilie.

Angajatii care vor sa ia in acest an un concediu neintrerupt de 15 zile, mai pot depune cererea pana la sfarsitul lunii aprilie, cand intra in vigoare Codul Muncii .

Noua legislatie ofera angajatorilor dreptul de a refuza cererile de concediu neintrerupt pentru mai mult de 10 zile lucratoare .

Astfel, cei care doresc sa obtina in acest an un concediu neintrerupt de 15 zile il mai pot solicita doar pana in data de 30 aprilie.

Odata cu intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii, sefii departamentelor de resurse umane vor fi obligati sa informeaze managementul si angajatii despre principalele modificari aduse de noua legislatie a muncii, potrivit ZF.ro.

Prevederile din noua legislatie ii afecteaza si pe angajatii care muncesc noaptea. Sporul pentru munca de noapte s-a majorat de la 15% la 20%.

S-a modificat si durata perioadei de proba: 90 de zile pentru functii de executie (fata de 30 de zile, pana acum) si 120 de zile pentru functii de conducere (fata de 90 de zile).

In cazul demisiei, preavizul a fost marit de la 15 la 20 de zile pentru angajatii in functii de executie si la  45 de zile pentru cele de conducere, fata de 30 de zile, in legislatia actuala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea