Cariera

# cetateni UE #locuri de munca UE #beneficii munca

Beneficiile aduse de cetatenii UE care merg la munca in alte tari

Bani la bugetul de stat, acoperirea deficitului pe piata fortei de munca locala, compensarea efectelor cauzate de imbatranirea populatiei si cresterea economica in noi sectoare sunt doar cateva dintre beneficiile aduse de cetatenii Uniunii Europene care aleg sa lucreze in alte tari.
 

Potrivit studiului Comisiei Europene privitor la integrarea cetatenilor mobili din UE, citat de capital.ro, afluxul de cetateni tineri, membri ai UE, a avut un impact economic pozitiv asupra oraselor analizate. De exemplu, potrivit evaluarilor locale, in Torino, veniturile fiscale colectate de la cetatenii straini au adus un beneficiu net de 1,5 miliarde de euro la finantele publice nationale.

De cele mai multe ori, se arata in cercetarea Comisiei Europene, cetatenii mobili sunt supracalificati pentru locurile de munca pe care le ocupa, nu beneficiaza de acces la locuinte si educatie in aceleasi conditii ca locuitorii respectivelor orase si pot fi retribuiti cu mai putini bani.


Sursa foto: ecofys.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea