Cariera

#antrenament #cariera #responsabilitate #concentrare #actiune #planificare #olimpici #imbunatatire cariera

Top 5 lucruri pe care le poti invata de la olimpici pentru a-ti imbunatati cariera

In aceasta perioada, cei mai buni atleti ai lumii se intrec in cadrul Olimpiadei de Iarna de la Soci. Pentru a putea ajunge insa la aceasta performanta, cu atat mai mult pentru a obtine o clasare pe podium, sportivii trec printr-un amplu proces de autocunoastere, motivare si dezvoltare personala.

Vestea buna este ca si tu poti beneficia in cariera de aceste sfaturi, menite sa iti ofere avantul si disciplina de care ai nevoie pentru a reusi. Iata un top 5 al lucrurilor pe care le poti invata de la olimpici pentru a le aplica cu succes in cariera ta.

1. Responsabilitatea

Evenimentele de tipul Olimpiadei de la Soci sunt deschise publicului, astfel ca toata lumea are posibilitatea sa urmareasca performanta sportivilor si sa o califice drept buna sau mai putin buna. La fel se intampla si in cariera.

Ofera-le colegilor, sefilor sau partenerilor de afaceri, sansa de a te trage la raspundere cand gresesti. In acest fel, vei remedia greselile si vei deveni mai responsabil, noteaza Huffington Post.

2. Concentrarea

Potrivit lui Jim Fannin, autorul cartii "Regula de 90 de secunde", cei mai buni sportivi si lideri in afaceri merg din punctul A in punctul B, imaginandu-si ca ating succesul, reusesc sa ia medalia de aur sau sa incheie afacerea, apoi analizeaza pasii care trebuie facuti.

3. Planificarea

Niciun olimpic nu se prezinta la concurs fara a-si fi facut un plan amplu, cu cel putin cativa ani inainte. In cartea sa, "Outliers", Malcolm Gladwell spune ca sunt necesare 10.000 de ore de practica pentru a deveni expert intr-un domeniu. Daca te vei baza pe un plan bine stabilit, vei putea obtine mai usor succesul in cariera.

4. Antrenamentul

In spatele fiecarui atlet de succes sta un antrenor care a stiut sa il ghideze pentru a atinge aceste performante remarcabile. Acest principiu se aplica si in cariera si afaceri. Oamenii care ating succesul sunt aceia care se inconjoara de mentori, colegi si antrenori mai buni decat ei.

5. Actiunea

Cu timpul, sportivii dezvolta o abilitate inconstienta de a actiona si de a fi cu gandul numai la ceea ce au de facut in respectiva clipa. La fel ar trebui sa fie si in cariera, insa de cele mai multe ori lucrurile stau altfel. Oamenii se ascund cu foarte mare usurinta in spatele mesajelor scrise, e-mailurilor, tweet-urilor, cand, de fapt, ar trebui pur si simplu sa intre in joc!

Sursa foto: sfgate.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea