Cariera

#manager #afaceri #leadership #leader

Avantajele femeii in leadership

Conceptia generala in ceea ce priveste femeile si leadershipul sustinea faptul ca doamnele nu pot fi atat de bune in afaceri, pentru ca nu reusesc sa gandeasca precum un barbat. Conform studiilor insa, nici macar nu trebuie sa incerci: se pare ca femeile sunt apreciate pentru modul diferit de a se purta cu angajatii sau cu partenerii de afaceri, tocmai pentru ca vin cu o abordare mai... prietenoasa.

Intr-o lume ce candva a fost doar a barbatilor, foloseste-te de atuurile tale pentru a te face remarcata. Iata cateva aptitudini ce sunt caracteristice femeii si pe care le poti folosi cu succes la locul de munca.
 

 

Arata ca poti intelege situatia celor din jur
 

 

Femeile sunt recunoscute pentru faptul ca reusesc sa se puna in situatia celorlalti, aparand astfel mai intelegatoare si mai accesibile. Daca barbatii au tendinta de a fi mai rigizi la acest capitol, foloseste-te de aceasta calitate pentru a castiga increderea angajatilor. Acestia se vor simti intelesi chiar daca le dai o veste proasta, In plus, iti va fi mai usor sa obtii ceea ce vrei de la oamenii cu care lucrezi atunci cand acestia se simt intelesi si apreciati.
 

 

Creeaza o imagine atragatoare
 

 

Studiile au demonstrat faptul ca oamenii atragatori nu reusesc doar sa faca mai mult bani, insa sunt vazuti ca fiind mai inteligenti, mai productivi si chiar mai intelegatori decat ceilalti. La acest capitol, poti castiga detasat in fata barbatilor.

Nu incerca sa copiezi stilul vestimentar barbatesc , ci adu-ti aminte ca esti femeie si deci ai posibilitatea de a apela la mici artificii. Pastreaza-ti feminitatea si accentueaza-ti trasaturile cele mai frumoase. Un machiaj discret al ochilor, o coafura mai sofisticata, potrivita insa pentru stilul business sau utilizarea unui taior intr-o culoare care te avantajeaza iti va crea o imagine atragatoare si te va face sa „castigi” mai usor ceea ce vrei, atat in fata angajatilor, cat si in ceea ce priveste partenerii de afaceri.
 

 

Relationeaza cu oamenii din jur
 

 

Femeile sunt recuoscute pentru usurinta cu care isi pot construi relatii sau pot socializa. Acestea au abilitati innascute de a se imprieteni cu cei din jur, fie ei angajati sau parteneri de afaceri. Foloseste-te de usurinta cu care poti construi relatii pentru a-ti forma o retea de persoane influente, care se vor dovedi utile la un moment dat in cariera ta. Si pentru ca de multe ori conteaza pe cine cunosti, cu cat vei avea o retea mai solida, cu atat vei reusi sa te afirmi mai repede.
 

 

Vorbeste cu folos

 

Femeile reusesc sa dovedeasca abilitati remarcabile de a comunica, pentru ca sunt capabile sa se orienteze rapid, sa folmuleze intrebari ce pun punctul pe I si sa asculte in mod activ. Foloseste-te de acest atu mai ales atunci cand ai de sustinut prezentari sau oricand doresti sa obtii ceva de la persoanele cu care lucrezi. Cu putin tact si inteligenta, vei reusi sa intorci orice situatie in favoarea ta si sa obtii avantaje cu zambetul pe buze.

 

Citeste printre randuri

 

Femeile sunt recunocute pentru faptul ca pot citi printre randuri, intelegand mai bine mesajul emotional pe care il transmit cei din jur. Mai mult, acestea urmaresc instinctiv limbajul corporal si inteleg imediat atunci cand se  confrunta cu o persoana nemultumita, frustrata, confuza etc.

Foloseste-te de intuitia feminina pentru a prelua mesajele persoanelor cu care discuti, chiar si atunci cand acestia nu vor sa isi arate adevarate intentii. Vei relationa mai usor cu angajatii sau partenerii de afaceri si vei sti sa recunosti imediat o situatie ce creeaza disconfort, actionand astfel in avantajul tau.

 

Fii o prezenta placuta

 

Abilitatile naturale ale femeii pentru a forma relatii sau pentru manifesta compasiune pentru problemele celorlalti fac din aceasta o persoana placuta si accesibila. Foloseste-te de acest avantaj atunci cand vine vorba de angajati, dar si de partenerii de afaceri. O atitudine pozitiva si o imagine placuta iti vor asigura increderea persoanelor cu care relationezi. In conditiile in care mediul de afaceri este o lupta continua, simpatia celor din jur iti poate aduce multe avantaje.

 

Priveste lucrurile in totalitatea lor

 

Femeile au tendinta de a vedea in perspectiva, fara sa se blocheze doar pe anumite aspecte ale problemelor cu care se condfrunta. Barbatii au tendinta de a fi mai transanti, pentru ca nu reusesc sa ia in considerare orice fel de detalii, ce nu tin doar de lucrurile scrise pe hartie, dar si de emotiile si dispozitiile oamenilor. Foloseste-te de abilitatea ta de a privi cativa pasi inainte pentru a descoperi din timp riscuri sau oportunitati in mediul de afaceri.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cariera

Top

Cauta-ti perechea