Umanitar

# sectie oncologie # campanie umanitar #ziua esarfelor colorate #oncologie #esarfe colorate #copii

Ziua Esarfelor Colorate – O campanie umanitara de ajutorare a copiilor din sectiile de oncologie

Mirela Retegan, fondatoarea Zurli, porneste o noua campanie pentru copiii din sectiile de oncopediatrie. Aceasta este intitulata sugestiv, Ziua Esarfelor Colorate, deoarece esarfele colorate sunt purtate piesele reprezentative purtate de micuti odata ce se confrunta cu pierderea parului.

Pe 12 Octombrie, Mirela Retegan ii invita pe romani sa se solidarizeze cu toti copiii din sectiile de oncopediatrie din Romania.  12 Octombrie devine Ziua Esarfelor Colorate, ziua in care romanii arata ca le pasa de copiii care se lupta cu cea mai urata boala.

Mirela  Retegan, fondatorul Zurli, i-a luat in ultimii 10 ani sub aripa ei pe Copiii cu Branule, iar acum porneste o noua campanie dedicata lor.

Tanti Prezentatoarea din Gasca Zurli si-a propus ca pana pe 12 octombrie sa stranga banii necesari pentru achizitia a 1.000 de kituri de toamna pentru copiii aflati in sectiile de oncopediatrie din tara.

“Ne-am propus ca anul acesta sa facem din ziua de 12 Octombrie o zi in care prietenii nostri mici, care se lupta cu cea mai grea provocare, sa aiba parte de toata atentia noastra. Vrem sa le facem bucurii celor peste 1000 de copii care sunt internati in spitalele din Romania si sa le pregatim un kit de toamna ( cu pijamale, papuci, obiecte de igiena personala, carti, jucarii ), pe care Gasca Zurli sa le duca in fiecare sectie.”, spune Mirela.

In sectiile de oncopediatrie cel mai purtat accesoriu este o esarfa pe care cei mici o folosesc pentru a-si acoperi capul. In urma tratamentelor, primul care le dispare este zambetul de pe fata, iar odata cu el si parul. Le ramane insa speranta, neatinsa de tomografii, radioterapii, tratamente chimio.

“In ziua de 12 Octombrie, invitam romanii din toate colturile lumii sa poarte o esarfa colorata, in semn de prietenie cu ei. Invitam orice om, institutie, firma care doreste sa ne sprijine in acest demers, sa vina alaturi de noi.

Nimic nu e prea mult sau prea greu pentru a alina suferinta acestor copii. Ei trebuie sa stie ca nu sunt singuri si ca au un rol special in inimile noastre.

Romanii sunt buni si cred din toata inima ca ziua de 12 Octombrie o sa ramana in calendarul acestui an ciudat ca o zi in care am pus inima de la inima si am adus zambetul pe chipul copiilor bolnavi de cancer si in sufletele familiilor.”, continua Mirela Retegan, initiatoarea proiectului.

Cei ce doresc sa sustina campania pot dona pe Galantom orice suma doresc, oricat isi permit, oriunde s-ar afla in lume caci oricine poate ajuta la strangerea celor 1.000 de pachete pentru cei mai curajosi copii. Ei sunt cei pentru care copilaria inseamna doar o noua tura de citostatice, o noua serie de perfuzii, injectii si cutii intregi de medicamente, analize zilnice si incertitudini.

Mirela Retegan are in plan mai multe activitati dedicate campaniei, pe care promite sa le dezvaluie rand pe rand.

Ziua Esarfelor Colorate este o campanie initiata de Mirela Retegan si sustinuta de Fundatia Noua Generatie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Top

Cauta-ti perechea