Umanitar

#masa calda #abandon scolar #saracie #copii #scoala

"Uni copi manca doar litre"! Cum poti corecta viitorul Romaniei?

Nu, nu este un titlu scris din neatentie, este un apel impotriva saraciei si a abandonului scolar. In 2016 sunt si mai multi copii care mananca doar litere.

World Vision Romania lanseaza programul "Paine si Maine" prin care 2.500 de copii saraci din judetele Dolj, Valcea si Vaslui vor primi, dupa programul scolar, o masa calda ce va contine numarul optim de nutrienti si calorii pentru a avea sansa la o dezvoltare normala.

Masa va fi acordata pe baza prezentei la scoala pentru a-i face pe copii sa ramana la ore.

Romania este pe locul 1 la saracie in Europa, peste 50% din copiii de la sat nu au ce manca, iar rata abandonului scolar a depasit 18%, cand media in restul Europei este de 11%, conform Eurostat.

In cei 25 de ani de activitate, World Vision Romania a studiat indeaproape problemele copiilor saraci de la sat si a ajutat peste 500.000 de copii si adulti in 400 de comunitati din 8 judete.

Doneaza 2 euro la 8844 cu textul PAINE si copiii Romaniei nu vor mai fi nevoiti sa manance litere. Intra pe painesimaine.ro si corecteaza viitorul Romaniei!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea