Umanitar

#dotare scoli #scoli romania #zone defavorizate #computere #Rocanotherworld

Rocanotherworld sustine educatia din zonele defavorizate

Din anul 2016 Rocanotherworld a fost mai mult decat un festival de muzica: an de an, fiecare editie a incurajat comunitatea in constientizarea problemelor societatii si in implicarea civila pentru un impact pozitiv acolo unde exista neajunsuri.

Cauzele sustinute de Rocanotherworld au avut actiuni constante si au construit o traditie indispensabila festivalului, iar la debutul acestei veri, echipa organizatoare a festivalului Rocanotherworld si-a indreptat resursele catre educatia copiilor din zonele defavorizate. in urma actiunilor repetate din comuna Lungani a judetului Iasi, atentia s-a indreptat catre reabilitarea si modernizarea scolii din satul Zmeu, din aceeasi comuna, prin echiparea cu materiale didactice a laboratoarelor si a salilor de clasa, astfel incat copiii care frecventeaza cursurile sa beneficieze de conditii optime de studiu.

In scoala din Zmeu invata 431 de copii din ciclurile prescolar, primar si gimnazial si institutia dispune de 13 sali in care se desfasoara cursurile. Nevoile scolii sunt multiple si se incearca reducerea lor pas cu pas, cu ajutorul comunitatii stranse in jurul spiritului #BeForOthers al festivalului Rocanotherworld.

Drept urmare, saptamana trecuta, cu sprijinul Ness Digital Engineering si Levi9 Technology Services, laboratorul de informatica al scoliii a fost dotat cu 25 calculatoare, 15 laptopuri si 16 scaune de birou:

“Educatia este pilonul principal pe care se bazeaza societatea in evolutia ei. Fara resurse insa, este foarte dificil, astfel ca ori de cate ori putem si avem ocazia sa ne implicam in astfel de proiecte, o facem cu toata increderea ca impreuna vom reusi.” - Giorgiana Dumitru, Executive Marketing la Ness Digital Engineering.

“Educatia mijlocita de tehnologie nu mai este un lux, ci o nevoie evidenta pentru a-ti putea trai viata asa cum o vrei tu. Ne dorim ca ceea ce consideram normal pentru noi sa fie normal pentru toti.” - Irina Melnic, Employer branding la Levi9.

“In vederea reabilitarii constructiei, in decursul a trei luni, alaturi de o echipa de ingineri geodezi, arhitecti si proiectanti, am demarat documentarea si punerea in legalitate privind amenajarea unui grup sanitar functional precum si renovarea scolii. Asa cum era de asteptat, am parcurs o etapa costisitoare, de lunga durata, dar foarte importanta, astfel incat am avansat foarte mult intr-un interval de timp scurt. Pana in prezent am reusit sa facem rost de certificatul de urbanism, iar specialistii care s-au alaturat cauzei s-au deplasat in cateva randuri in localitate pentru a face masuratorile necesare planului topografic, care a fost mai apoi vizat de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara. In lucru este scenariul de incendiu ISU si urmeaza sa primim dovada de luare in evidenta a proiectului de arhitectura din partea Ordinului Arhitectilor din Romania pentru depunerea avizelor necesare urmatorilor pasi.” - a declarat Patricia Butucel, directorul festivalului Rocanotherworld.

Mai multe informatii despre stadiul lucrarilor de la scoala din satul Zmeu vor fi distribuite pe Facebook sau pe Instagram.

Rocanotherworld este un festival explorator de muzica, arta, ganduri, oameni si idei organizat la Iasi incepand cu anul 2016. Reprezinta o calatorie colectiva autentica, o stare de spirit, o celebrare a vietii prin (re)conectarea la valorile cu care rezonam, o efervescenta culturala de care avem nevoie in conturarea felului de-a fi si de a simti.

Asociatia Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld si Classix din Iasi, avand drept scop revitalizarea culturala a orasului, angrenarea comunitatilor creative si implicarea in viata civila a societatii prin actiuni care promoveaza spiritul proactiv, contributiv si participativ.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Top

Cauta-ti perechea