Umanitar

# cancer la ochi #retinoblastom Alina Buhna #retinoblastom

La 2 ani a fost salvata de la obire, cu ajutorul campaniei umanitare

La frageda varsta de 2 ani si jumatate, Alina Buhna a trecut prin momente critice, atunci cand medicii au diagnosticat-o cu retinoblastom, o forma severa de cancer la ochi, care i-ar fi putut curma viata daca boala s-ar fi raspandit la creier.

Teribila veste a venit in luna aprilie, moment care i-a daramat pe toti cei care o iubesc, mai ales pe parinti. Acestia au luptat din rasputeri pentru a-i salva vederea, si-au vandut toate bunurile, au apelat la toate cunostintele pentru ajutor, insa nu a fost de ajuns. Atunci cand isi pierdusera orice speranta, sute de romani au sarit in sprijinul lor, donand peste 15.000 de Euro pe platforma de donatii www.salveazaoinima.ro, iar fetita a fost trimisa de urgenta in Turcia, la Spitalul Medical Park, pentru a incepe sedintele de chimioterapie si radioterapie, care urmau sa ii salveze viata, nu numai vederea.

Timp de 12 zile, fetita a suportat cu stoicism cele 4 sedinte de chimioterapie, urmate de alte 26 de sedinte de radioterapie in decursul a 42 de zile. Sub atenta supraveghere a medicilor turci, Samuray Tuncer si Cehyun Bozkurt, fetita a raspuns pozitiv la tratament, iar celulele canceroase au fost indepartate. in continuare, Alina va efectua controale periodice, o data la trei luni, pentru a nu exista riscul de recidiva.

"Am ramas profund impresionat de cazul Alinei. Nimic nu e mai scump decat vederea, iar acest copil s-a aflat foarte aproape de a pierde si ultima raza de lumina. Am discutat telefonic cu parintii copilei si sunt foarte fericiti ca tratamentul a decurs foarte bine, iar vederea fetitei a fost salvata. Le multumim medicilor de la Medical Park, care au reusit in ultimul moment sa o salveze, caci altfel exista riscul major ca boala sa ajunga la creier si sa ii puna viata in pericol, nu numai vederea. Ce a fost mai greu a trecut, insa Alina va merge periodic la control pentru a nu exista riscul de recidiva”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei „Salveaza o inima” si initiatorul campaniei umanitare pentru Alina Buhna.

Pentru a efectua urmatoarele sedinte recomandate de medici, fetita mai are nevoie de 12.000 de Euro. Donatiile pot fi facute pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/alina-buhna/, prin transfer bancar, in conturile Asociatiei “Salveaza o inima”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont in lei), RO28BTRLEURCRT00W8287001 (cont in Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont in dolari) sau prin redirectionarea a 20% din impozitul pe profit datorat de companii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Top

Cauta-ti perechea