Umanitar

# festival caritabil #fesstiva sah

Festival de sah in scop caritabil

In perioada 18-19 decembrie 2021, Clubul Rotary Cismigiu, Clubul de Sah Hannibal si Hotelul Cismigiu au organizat in parteneriat Festivalul Sahului de Craciun in Cismigiu, un eveniment hibrid care a avut drept scop strangerea de fonduri pentru ajutorarea a zece familii din satul Dumbraveni, comuna Balotesti, Judetul Ilfov.

 

La cativa pasi de Parcul Cismigiu, un loc cu o puternica rezonanta sahista, 55 de membri ai clubului de sah Hannibal au luat parte in weekendul 18-19 decembrie la actiunile organizate de Clubul Rotary Cismigiu sub egida Festivalului Sahului de Craciun in Cismigiu, eveniment caritabil gazduit de catre Hotelul Cismigiu.

20% din incasari au fost directionate catre sustinerea pentru perioada Craciunului a zece familii aflate sub pragul saraciei localizate in satul ilfovean Dumbraveni, aflat pe raza comunei Balotesti.

Sambata 18 decembrie, 55 de pasionati ai jocului de sah, cu varste cuprinse intre 6 si 48 ani, s-au intrecut pe durata a sapte runde intr-o competitie online, grupata pe patru sectiuni.

Jocurile grupei unde participat sportivi cu varsta mai mica de 8 ani au fost castigate de Florut Grigorie din Dumbravita (Timis) cu 6,5 puncte, urmat in clasament de Lucas Constanda din Chiajna (Ilfov) si Luis Paul, legitimat la clubul Tinerii Lei Baia Mare cu cate 5 puncte.

Andrei Babadita din comuna 1 Decembrie (Ilfov), castigatorul sectiunii dedicate juniorilor de 12 ani a triumfat cu un punctaj perfect, 7 puncte din 7 partide, fiind urmat de Dimitriu Filip, legitimat la CSS Ilfov cu 5,5 puncte si de catre Petru Pomarac din Popesti Leordeni (Ilfov) cu 4,5 puncte.

Amelia Iacob din Iasi si Otilia Echimescu din Ramnicu Sarat, in aceasta ordine, si-au impartit primele doua locuri in sectiunea fetelor cu acelasi numar de puncte, 5,5 din 7 runde, fiind urmate pe podium de Selina Tani din Bucuresti cu 4 puncte.

Intrecerea OPEN a revenit juniorului timisorean Radu Dima cu 6,5 puncte, acesta fiind in urmat in clasament de Marian Varga din Bucuresti si Gabriel Sarafian din Paris (Franta) cu 6 si respectiv 5 puncte.

Ziua de duminica a fost dedicata unui atelier interactiv, gazduit de sala Lipscani a Hotelului Cismigiu, eveniment cu tema „Carlsen: Viziune si consecventa”.

Personalitate lui Magnus Carlsen, campionul mondial la sah clasic, recent confirmat in Dubai, a fost deconspirata cu mult sarm celor 17 participanti, pe parcursul a doua ore, de catre marele maestru international Mihail Marin, multiplu campion national, participant de 11 ori la Olimpiada de Sah reprezentand Romania, autor al mai multor carti publicate in sase limbi de circulatie internationala.

Gazda actiunii a oferit participantilor un voucher reprezentand cazare pentru o noapte intr-unul din apartamentele Hotelului Cismigiu, iar castigatorul tombolei a fost juniorul Victor Guia.

La finalul atelierului, toti participantii au obtinut autografe din partea lectorului pe cartea „Pe umerii legendelor”, lucrare recent reeditata in limba engleza la cererea publicului cititor.

Rotary Cismigiu este o organizatie de serviciu comunitar care actioneaza prin voluntarii sai, lideri in elitele lor profesionale, pentru a imbunatati viata celor din jur, zi de zi, fara pauze si neobositi. Rotarienii se intalnesc saptamanal, la Hotel Cismigiu, si decid impreuna ce proiecte vor implementa, fie ca este vorba de acte de caritate si suport, fie ca este vorba de programe educationale, culturale, sportive, medicale sau indreptate spre mediu.

Hotel Cismigiu, localizat in centrul Bucurestiului, ofera gazduire vizitatorilor sai in cele 60 de spatii de cazare clasificate la patru stele.

Hannibal Bucuresti este o comunitate formata din pasionati ai jocului de sah, in interiorul careia se organizeaza programe de initiere si perfectionare in jocul regilor, competitii si evenimente speciale.

Contact

Christiansen SAVA

Email: sava@hannibal.ro

Telefon: 0723220406

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea