Umanitar

#David cancer #neuroblastom #campanie umanitara

David, bolnav de cancer la doar 2 ani, aproape de vindecare. Cum il poti ajuta si tu!

La doar 2 ani, David a fost diagnosticat cu neuroblastom, o forma de cancer care i-ar fi curmat viata daca nu se intervenea urgent. Din fericire, baiatul a fost supus la timp interventiei de extirpare a tumorii la stomac, insa drumul catre vindecarea totala este lung si anevoios.

Operatia a fost efectuata de doctorul Pelin Oguzkurt, in data de 11 octombrie, la Spitalul Medical Park din Turcia. Procedura a durat peste 10 ore, fiind foarte complicata si riscanta, iar tumora din stomac a fost extirpata in proportie de 90%. La scurt timp, David a inceput dureroasele sedinte de chimioterapie, urmând ca de astazi (21 noiembrie a.c.) sa inceapa si sedintele MIBG, speciale pentru neuroblastom.

in momentul de fata, David raspunde pozitiv la tratament, iar daca totul va decurge conform asteptarilor, copilul va fi supus, in luna decembrie, transplantului de maduva osoasa. Dupa transplant, baiatul va continua sedinte de radioterapie pe o perioada de 5-6 luni, conform schemei de tratament pe care o vor propune medicii specialisti.

“In toata aceasta perioada, am purtat discutii telefonice si prin Skype ore in sir cu doctorii, parintii si cu toti cei care au grija de David acolo in Turcia. Chiar daca eram departe de ei, am trait emotia fiecarei clipe si am rasuflat usurat când doamna doctor Pelin Oguzkurt m-a sunat sa imi comunice ca operatia a reusit dupa mai mult de 10 ore de interventie. Acum este perioada, poate, cea mai grea si cea mai importanta prin care va trece micutul. Astazi va incepe un tratament specializat pentru neuroblastom, iar daca va raspunde pozitiv la tratament, luna viitoare va fi supus unui trasplant de maduva osoasa, procedura foarte importanta pentru recuperarea lui. Am ramas impresionat de energia lui, de optimismul lui si de curajul de care a dat dovada in lupta cu groaznica boala. Cu ajutorul nostru, al minunatilor doctori si al lui Dumnezeu, David are mari sanse sa invinga cancerul”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei “Salveaza o inima”.

Cum il putem ajuta pe David?

Pâna in prezent, sute de români au donat pentru David, pe platforma de donatii online a Asociatiei “Salveaza o inima” strângându-se peste 10.000 de Euro. Baietelul mai are nevoie de aproximativ 30.000 de Euro pentru a i se achita sedintele de chimioterapie, radioterapie si transplantul de maduva osoasa. Oricine doreste sa-l ajute pe David sa traiasca, poate dona online, pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/david-gadei/, prin transfer bancar, in conturile Asociatiei “Salveaza o inima”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont in lei), RO28BTRLEURCRT00W8287001 (cont in Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont in dolari) sau prin redirectionarea a 20% din impozitul pe profit datorat de companii.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea