Umanitar

#Minim 2020 de motive sa le multumesti #altfel #Chocolissimo #campanie umanitara #varstnici

Chocolissimo lanseaza campania “Minim 2020 de motive sa le multumesti #altfel”

Chocolissimo lanseaza campania “Minim 2020 de motive sa le multumesti #altfel”, o campanie de fapte bune si constientizare a adevaratei valori pe care o aduc bunicii in viata oricarei familii.

Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice se sarbatoreste la nivel mondial pe data de 1 octombrie, motiv pentru care demaram campania Minim 2020 de motive sa le multumesti #altfel prin intermediul careia intentionam sa subliniem cat de valorosi sunt batranii si cat de norocosi suntem ca ii avem. Bunicii sunt o sursa infinita de iubire si invataminte despre viata, Poate sunt momente in care cu greu ne gasim cuvintele potrivite pentru a le multumi indeajuns de puternic, si poate ca uneori uitam ca nu ii avem langa noi nelimitat.

Batranii Europei. Batranii Romaniei

Potrivit Eurostat, ponderea populatiei cu varsta de 65 de ani si peste este in crestere in toate statele membre ale UE. Cresterea inregistrata in ultimul deceniu variaza de la 4,9 puncte procentuale in Malta si in Finlanda si 4,6 puncte procentuale in Cehia, pana la 1,3 puncte procentuale in Germania si 0,3 puncte procentuale in Luxemburg . In ultimul deceniu (2008-2018), s-a inregistrat o crestere de 2,6 puncte procentuale in UE-28 la nivel global.

In prezent, in Romania traiesc peste 3,5 milioane de persoane din Romania cu varsta peste 65 de ani, conform raportului INSSE de la 1 ianuarie 2019. Imbatranirea accelerata a populatiei este un fenomen major la nivel mondial, ritmul alarmant al imbatranirii populatiei plasand tara noastra pe locul 2 in topul tarilor europene. Indicele de imbatranire demografica a crescut de la 116,3 persoane varstnice la 100 de persoane tinere (ianuarie 2018), la 118,8 persoane varstnice la 100 persoane tinere (ianuarie 2019). Mai mult, in Romania 1 din 2 varstnici este afectat de singuratate intr-o mai mica sau mai mare masura, sentiment ce duce la efecte dezastruoase asupra sanatatii lor fizice si psihice.

Cresterea ponderii relative a persoanelor varstnice poate fi explicata prin sporirea longevitatii, tendinta care a devenit vizibila de cateva decenii, pe masura ce speranta de viata a crescut, aceasta evolutie fiind numita „imbatranirea varfului” piramidei demografice.

Potrivit unui studiu realizat de Fundatia Regala Margareta a Romaniei pe parcursul a 5 ani de interactiune cu varstnicii din Romania prin intermediul liniei de ajutor Telefonul Varstnicului (0800 460 001 – linie telefonica gratuita dedicata seniorilor), in topul nevoilor acestora se regasesc: nevoia de diverse informatii (41%), nevoia de ingrijire si sprijin practic in functie de gradul de dependenta (27%), nevoia de sprijin emotional (10%), nevoia de sprijin financiar (15%), nevoia de a fi activ la varsta a III-a si de participare sociala (7%). Datele au fost colectate prin intermediul liniei de ajutor Telefonul Varstnicului si reflecta continutul celor peste 51.000 de conversatii avute cu persoane varstnice si cei 9457 de beneficiari unici ai programului.

Bunicul Petre. Cum putem ajuta fiecare

Va facem cunostinta cu un bunic de poveste, care pentru o secunda ne duce pe toti in copilarie, in bratele bunicilor nostri dragi. 

Petre Gorodetzchi ne zambeste cu intelepciunea celor 81 de ani de care este mandru.  S-a nascut in 1939, chiar atunci cand a izbucnit al doilea razboi mondial - un indiciu  pentru viata ce-avea sa fie plina de provocari. Nucul din curte l-a salvat de bombele care se aruncau spre Bucuresti, imbratisarea mamei - de tancul care a tintit trasura lor, iar dorinta enorma de a fi cineva in viata, l-a ambitionat sa lupte cu foametea si chiar sa termine o facultate.

Toate acestea parca il pregateau pentru a fi mama si tata pentru o copila curioasa cu ochi mari si luminosi, Izabela. Mama ei adevarata nu se stie unde este, si de ce a parasit-o, dar ce stim cu siguranta este ca Izabela e fata lui, orice s-ar intampla!

Izabela are acum 9 ani. Isi iubeste enorm bunicul, iar bunicul isi doreste cel mai mult si cel mai mult sa aiba putere sa o vada cu buletin, si apoi la majorat. Micuta creste, si o data cu ea si nevoile si problemele.

In parteneriat cu Eli Vorbeste, primul Vlogger de Voluntariat din Romania, Chocolissimo, brandul responsabil de bucuriile zilnice ale oamenilor buni, si-a propus sa contribuie la binele zilnic al bunicului Petre, chiar de Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice donand 10% din incasarile aferente comenzilor inregistrate in shopul online in perioada 21.09-05.10.2020 care folosesc codul #multumescaltfel.  

Bunicilor nostri

Fiecare zi este un moment oportun de a zice “Multumesc, bunici” sau “Va iubesc, bunici!” cat inca ii avem printre noi. Multi nu stim sa o facem, asa ca Chocolissimo a creat o gama speciala de produse dedicate bunicilor cu mesaje emotionante cu ajutorul carora sa le aratam print-un gest ce pare marunt cat sunt de valorosi. Si stim cu toti deja, cat de mult va insemna pentru ei.

Despre Chocolissimo

Povestea Chocolissimo este strans legata de pasiunea pentru ciocolata prin explorarea traditiilor vechi de secole, de productie a ciocolatei veritabile belgiene. Colectiile au la baza ciocolata belgiana premium, cele mai bune si aromate ingrediente naturale, dar si o deosebita atentie la detalii pentru crearea de produse din ciocolata remarcabile si memorabile.

Chocolissimo a luat fiinta in anul 2004 in Polonia, apartinand grupului MM Brown. Astazi compania opereaza in mai multe tari europene ca producator si distribuitor de produse din ciocolata de nisa. Produsele Chocolissimo sunt create in ciocolaterii traditionale din Franta, Belgia, Germania, Tarile de Jos, Elvetia si chiar Madagascar si Australia, de maestri ciocolatieri cu experienta, dupa retete traditionale bine pastrate.

Din 2014 Chocolissimo a intrat si pe piata din Romania , oferind peste 300 de tipuri de ciocolata, produsa manual in ateliere traditionale: praline, ciocolata de baut, fondue de ciocolata, trufe si fructe in ciocolata. Fiecare produs Chocolissimo este placere pura, servita cu emotii sincere si senzatii puternice.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea