Umanitar

#spital capitala #dotare spital #asociatia zi de bine #coronavirus

Asociatia Zi de Bine se alatura proiectului de amenajare a unitatii de suport medical din Capitala. Doneaza si tu!

Asociatia Zi de Bine, fondata de Melania Medeleanu si Luciana Zaharia, se alatura proiectului demarat de Auchan si Leroy Merlin pentru a sustine eforturile de strangere de fonduri necesare in amenajarea unei prime unitati de suport medical din Bucuresti-Ilfov. Recunoscuta, deja, gratie initiativei #ScutPentruSpitale prin intermediul careia a adunat deja peste de 500.000 de euro in beneficiul a peste 30 de spitale din toata tara,  Asociatia Zi de Bine se va alatura campaniei de fundraising initiate de Auchan si Leroy Merlin pentru acest proiect, iar din sponsorizari si donatii vor fi achizitionate echipamente, materiale si servicii necesare amenajarii si functionarii unitatii de suport medical din Bucurestii Noi.

„Sunt zile in care e important sa stai. In casa. Nu insa deoparte.  Suntem in fata unui inamic care poate fi invins doar daca facem scut in jurul celor care ne apara. Unitatea de suport medical Bucurestii Noi exact asta face: elibereaza spitalele si medicii de o presiune uriasa, oferind in acelasi timp sprijin pacientilor cu forme usoare ale bolii. ZICEM de BINE despre proiectul initiat de Auchan si Leroy Merlin si, cu ajutorul lor si al miilor de oameni care simt, in aceste zile, ca nu pot sta deoparte, FACEM BINE”, a declarat Melania Medeleanu, fondatoare a Asociatiei Zi de Bine.

In contextul epidemiei de coronavirus din Romania si din nevoia de a proteja cadrele medicale aflate in linia intai, companiile Auchan si Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sanatatii si al Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru pacientii infectati cu Covid-19, cazuri noncritice. Astfel, o cladire apartinand Leroy Merlin, situata pe centura Capitalei – Soseaua Chitilei, se afla in curs de amenajare, devenind un centru de primire, triere, cazare si tratare preliminara a bolnavilor infectati cu coronavirus, cazurile mai grave urmand a fi transferate catre alte unitati spitalicesti.

Suprafata de 7.500 m2 va acomoda 350 de paturi, containere de cazare pentru medici, containere sanitare si dusuri pentru pacienti, zone distincte de luat masa pentru cadre medicale si pacienti, asigurandu-se astfel conditii decente de ingrijire pentru cazurile noncritice. De asemenea, pacientii si personalul medical vor avea mesele zilnice asigurate, precum si toate serviciile conexe de functionare a spatiului (utilitati, wi-fi, curatenie, etc.)

Odata finalizata, cladirea va fi predata autoritatilor medicale decise de Guvernul Romaniei, pentru a fi operata de catre cadre medicale profesioniste.

„Ne bucuram sa avem alaturi de noi Asociatia Zi de Bine, care, prin prisma experientei indelungate a Melaniei Medeleanu, va facilita operarea rapida si eficienta a tuturor sponsorizarilor de materiale si echipamente de la parteneri, fiind de asemenea si un vector de comunicare pentru a atrage noi sustinatori. Le multumim tuturor companiilor care s-au alaturat deja acestui important proiect si suntem increzatori ca solidaritatea demonstrata zilele acestea ne va permite predarea acestui spatiu catre autoritati in urmatoarea saptamana”, a declarat Ionut Ardeleanu, director general Auchan Retail Romania.

„Lucrurile au avansat rapid si nu putem decat sa ne bucuram si sa multumim oamenilor si companiilor care s-au mobilizat si implicat in acest proiect. Avem convingerea ca Asociatia Zi de Bine va gestiona buna desfasurare a pre-spitalului si vor face tot ce este necesar ca cei bolnavi sa aiba parte de cele mai bune conditii. Magazinul nostru va deveni casa lor si ne vom asigura ca vor beneficia de tot confortul”, a declarat  Frédéric Lamy, director general Leroy Merlin.

Companiile care doresc sa se implice sunt rugate sa sune la numarul de telefon 0374 45 46 41, de luni pana vineri intre orele 9-18, sau sa scrie pe email la adresa: sustin@auchan.ro. De asemenea, cei care vor sa dea o mana de ajutor pot contacta Asociatia Zi de Bine la 0725.565.375 sau contact@zidebine.ro.                                                                

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Top

Cauta-ti perechea