Umanitar

#ajutare copii orfani #copii orfani #umanitar #strangere de fonduri

Alearga si tu pentru a ajuta copiii orfani

Asociatia ProVita, organizeaza de Ziua Copilului, un maraton care are ca scop strangerea de fonduri pentru copii orfani sau abandonati. Maratonul caritabil “100 for Children” se defasoara pe o distanta de 100 de kilometri, de la Bucuresti la Valea Plopului

La maraton pate partiipa oricine. Trebuie doar sa te insrii pe site-ul oficial al evenimentului

Participantii pot opta sa parcurga aceasta distanta de unii singuri, in echipe de cinci (5 x 20 de kilometri) sau de doi (2 x 50 de kilometri). Alergatorii vor lua startul de la kilometrul 13 al Soselei Bucuresti – Ploiesti, iar pe ultimii 2 kilometri ai Ultramaratonului de 100 de kilometri, li se vor alatura si copiii de la Valea Plopului.

La prima editie a Ultramaratonului caritabil “100 for Children”, cea de anul trecut, au participat 45 de alergatori. In urma evenimentului, s-au strans 45.298 de lei, prin 452 de donatii, fiecare participant colectand in medie aproximativ 1.000 de lei.

Atat fondurile stranse la prima editie, cat si cele de la a doua editie, vor fi directionate in totalitate pentru finalizarea unui centru social in Valenii de Munte, in cadrul caruia copiii abandonati sau orfani vor locui in momentul in care vor ajunge la liceu.

“Ne bucuram ca si in acest an sportivii amatori, dar mai ales inimosi, au raspuns pozitiv invitatiei noastre. Fata de prima editie, la editia din anul acesta vor fi mai multi participanti care vor alerga intreaga distanta de 100 de kilometri. Pana la ora actuala s-au inscris deja 15 curajosi care vor infrunta singuri cei 100 de kilometri. Ultimii 2 kilometri din traseu sunt cei mai emotionanti, intrucat sportivii vor incheia cursa cot la cot cu micutii pe care vor sa-i ajute, rasplatindu-li-se, astfel, un efort fizic si mental deosebit.”, declara Daniel Mereuta, organizatorul Ultramaratonul caritabil “100 for Children”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea