Umanitar

#campanie copii hipoacuzici #Ajuta-l sa te auda! #hipoacuzie #campanie umanitara

Ajuta-l sa te auda!

In Romania, 90% dintre copiii cu deficiente nu se integreaza intr-o scoala obisnuita, iar unul din doi copii cu probleme de auz foloseste o proteza neperformanta. Diagnosticati tarziu, cu acces limitat la cursuri speciale si cu bani prea putini pentru a-si asigura proteze auditive de calitate, copiii hipoacuzici de azi devin adultii inadaptati de maine.

Organizatia caritabila Rotary Club Bucuresti Atheneum da startul campaniei “Ajuta-l sa te auda!”, prin care sprijina copiii din scoala pentru Hipoacuzici Bucuresti sa obtina proteze auditive performante. Pe 80% dintre ei ii ajuta foarte mult. Acum, la clasa pregatitoare, se face o testare a auzului. Exista copii care provin din familii cu probleme grave de auz si care nu au fost protezati niciodata. Limbajul lor este limitat. Parintii au incercat sa le procure o proteza prin casele de asigurari, dar suma decontata este prea mica pentru un aparat performant, spune Ana Staicu, profesor psihopedagogie speciala la scoala pentru Hipoacuzici Bucuresti.

Anual, in Romania, se nasc in jur de 400 de copii cu deficiente de auz. Costurile unei proteze auditive performante pornesc de la 2.000 de lei, in timp ce pentru una de ultima generatie depasesc 5.000 de lei. Pentru anul acesta, statul deconteaza aproape 960 de lei. Fondurile nu sunt suficiente pentru a-i ajuta pe acesti copii sa se dezvolte firesc si sa aiba o viata frumoasa.

Credem in viitorul acestei tari si e important ca nimeni sa nu ramana in urma, sustine Cezar Panait, reprezentant al organizatiei caritabile Rotary Club Bucuresti Atheneum.

Orice ajutor e binevenit. Și tu poti sprijini cauza prin donatii, in bani, in contul deschis la Raiffeisen Bank, Agentia Pajura, RO83 RZBR 0000 0600 1605 4824, titular Asociatia Rotary Club Atheneum Bucuresti, sau prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit.

Persoana de contact: Cezar Panait, reprezentant Rotary Club Bucuresti Atheneum (e-mail: Cezar.Panait@terradox.ro)

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din umanitar

Top

Cauta-ti perechea