Stiri bizare

# cum o cuceresti #voce joasa #studiu relatii #perioada fertila

Vocea femeilor in perioada fertila, mai atractiva pentru barbati

Femeile care se afla in perioada fertila a lunii au o voce mai grava, tonalitate foarte atragatoare din punctul de vedere al barbatilor, sustin cercetatirii americani.

Astfel, potrivit unui studiu realizat de o echipa de spacialisti de la Universitatea James Madison, vocea mai joasa a femeilor, determinata de schimbarile hormonale care se produc in intervalul in care in organismul lor are loc ovulatia, duce la o crestere cu 20% a activitatii electrice la nivelul pielii barbatilor, acestia simtind furnicaturi, scrie dailymail.co.uk.

Studiul a aratat, de asemenea, ca pulsul barbatilor creste cu 5% la auzul vocii joase a unei femei, semn ca devin atrasi de acea voce. "Capacitatea unui barbat de a identifica si raspunde unei femei fertile ii confera acestuia un avantaj in ce priveste reproducerea, atunci cand trebuie sa aleaga intre mai multe partenere", a declarat Melanie Shoup-Knox, unul dintre autorii studiului.

Cercetatorii au redat inregistrari ale vocilor unor femei care vorbeau in timpul diverselor stadii ale ciclului menstrual, cerandu-le ascultatorilor, femei si barbati, sa evalueze gradul de atractivitate al vocilor. S-a constatat ca ambele sexe au evaluat drept mai atragatoare vocile femeilor aflate in perioada fertila.

Foto: huffingtonpost.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea