Stiri bizare

#somn #viitor #cercetatori #odihna viitor #programare vise

Vise programate automat si alte ciudatenii despre odihna viitorului

Somnul dulce cu care te-ai obisnuit ar putea sa fie reglat automat in viitor. Nici macar visele s-ar putea sa nu iti mai apartina, acestea putand fi programate automat. Ti se pare de domeniul SF? Vezi ce proiecte au in lucru cercetatorii si cum iti vor influenta acestea sanatatea.

1. Programarea viselor

Cercetatorii germani lucreaza deja la o metoda de programare a viselor, aceasta fiind bazata pe expunerea creierului la un curent electric de slaba intensitate (40Hz). Socul electric efectuat in starea REM induce starea de "vis lucid". Vei avea impresia ca esti participant direct in actiunea din vis si vei putea interveni in derularea ei. Este perfect pentru persoanele care sufera de cosmaruri, dar cercetatorii germani sustin ca, in cateva decenii, vor putea programa si scenariile viselor, in functie de optiunea clientului.

Proiect periculos

Programarea viselor ascunde si pericole nevazute. Conform ultimelor studii, visele au rolul de a sedimenta amintirile in memorie, asezandu-le in contexte noi si contribuind la procesul de invatare. Pe de alta parte, visele stimuleaza creativitatea si ne feresc de amintirile neplacute. Inclusiv cosmarurile au un rol important, pana acum contribuind la supravietuirea speciei umane.

2. Somnul perfect, in 2030

Conditiile perfecte de somn pentru fiecare persoana ar putea deveni o parte din viata noastra pana in 2030, considera futurologistul Ian Pearson. Acesta a fost deja cotactat de un lant hotelier international pentru a crea conditiile tehnologice necesare stabilirii gradului de confort care sa te trimita direct la somn. Pe langa salteaua inteligenta, nu este exclus sa avem in viitor si pijamale smart care sa induca automat starea de somn purtatorilor.

Arderea etapelor

Somnul are doua stari distincte: REM, cea in care ne scufundam in vise, si NREM, stare de trecere in lumea viselor, impartita in patru stadii distincte. Un somn indus automat poate duce la dereglarea functiilor creierului, acesta vazandu-se nevoit sa arda etape la fiecare asezare intr-un pat al viitorului.

3. Somn hibernal

Somnul hibernal se afla deocamdata in studiu doar in cadrul programelor spatiale dezvoltate de NASA. Anumiti medici sustin insa ca suspendarea sau incetinirea unor functii fiziologice ar putea duce la salvarea unor victime ale accidentelor.

Sursa foto: best-posts.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea