Stiri bizare

#studiu genetica #originea omenirii #studiu origini #adn

Tu stii care este cu adevarat originea ta? Ce spune ADN-ul

Crezi ca stii care sunt originile tale cu adevarat? Un studiu desfasurat la nivel global arata ca majoritatea crede ca originile omenirii se regasesc in doar doua tari. Analizele ADN au aratat insa contrariul. 

Un studiu derulat la nivel global arată faptul că 6 din 10 persoane consideră că își pot găsi originile în maximum două țări. Potrivit lui Brad Argent, purtător de cuvânt AncestryDNA, cel mai mare furnizor mondial de testare a ADN-ului personal, originea și harta noastră geografică interioară sunt mult mai complexe. „Rezultatele cercetării confirmă experiența noastră de lucru cu persoanele care doresc să înțeleagă profilul ADN-ului lor. Cei mai mulți sunt foarte surprinși când află că originea lor geografică este mai diversă decât credeau. Noi, în medie, avem rădăcini genetice în patru regiuni la nivel global, ceea ce depășește, așadar, cu mult limita de două țări.", a explicat acesta.

Această perspectivă privind ADN-ul s-a transformat într-un studiu cu impact la nivel global. „Rezultatele arată că suntem mai conectați la restul lumii decât credem de fapt, iar obiectivul nostru este să ne concentrăm pe această direcție. Prin urmare, am inițiat un proiect împreună cu AncestryDNA pentru a le oferi oamenilor din întreaga lume posibilitatea de a face un test ADN și, astfel, de a descoperi de unde provin ei de fapt", spune Mircea Giurcă, Online Marketing Manager momondo România.

Proiectul a confirmat faptul că mulți dintre noi nu își cunosc originile în totalitate. Mai mult, experiența a demonstrat faptul că, descoperind cât de diverși suntem de fapt, acest lucru ne poate deschide ochii și chiar schimba propria viziunea despre sine și despre cine sunt cei din jurul nostru, indiferent de țară. În prezent, 500 de persoane din întreaga lume, inclusiv România, au oportunitatea de a face testul ADN, de a-și afla originile și, implicit, de a descoperi de unde provin, participând la concursul desfășurat pe site-ul momondo.ro. Dintre aceștia, un singur câștigător va avea posibilitatea să plece într-o călătorie ADN și să viziteze regiunile din care provine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea