Stiri bizare

#vot europa # mancare europa # mancare populara # sarmale romanesti

S-a votat cea mai populara mancare din Europa! Pe ce loc sunt sarmalutele noastre

In ziua alegerilor europarlamentare, europenii  nu si-au desemnat doar reprezentantii in forul european , ci au votat si altceva, pentru unii aproape la fel de important. 

Astfel, UE a realizat un sondaj online, pe pagina oficiala de Facebook a Parlamentului European, pentru a afla care e cel mai indragit fel de mancare din Europa.

Potrivit voturilor virtuale, cea mai populara este salata bulgareasca, care a strans peste 19.000 de Like-uri. Pe locul II este supa de sfecla rosie din Lituania, cu 5.500 de Like-uri iar pe III, sarmalutele romanesti (1.155 Like-uri).

In schimb, faimoasele spaghete carbonara, supa gazpacho din Spania, snitelul vienez sau celebrul “fish and chips” britanic au luat sub 1.000 de Like-uri. 

Rezultatul votului a starnit reactii aprinse pe pagina de Facebook a Parlamentului European. Unii utilizatori sustin ca salata bulgareasca e de fapt o reteta traditionala macedoneana, iar altii ca salata greceasca cu branza feta e mult peste cea a vecinilor de la sud de Dunare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea