Stiri bizare

#aspirina #atac cerebral #efecte aspirina # medicament cancer #tratament aspirina # risc cancer

Medicamentul care te fereste de cancer iti creste riscul de atac cerebral. Ce ai alege?

Dilema in randul cercetatorilor britanici. Banala aspirina se dovedeste benefica pentru reducerea riscului de cancer si de infarct, insa consumul ei duce la cresterea riscului de accident vascular cerebral. Un nou studiu derulat in Marea Bitanie redeschide disputa privind beneficiile si pericolele aspirinei.

Ultimele date prezentate de medicii din Regatul Unit arata ca persoanele sanatoase de varsta medie ar trebui incurajate sa consume zilnic o doza mica de aspirina pentru a preveni aparitia unor boli fatale. Conform cercetatorilor, riscul de cancer scade cu o treime in cazul unei doze de 75 de mg de aspirina (un sfert de pastila), luata zilnic de catre persoane cu varsta intre 50-64 de ani.

Pe de alta parte, aspirina este blamata de alti medici, acestia sustinand ca medicamentul poate provoca hemoragii interne si accidente cerebrale. Calculele facute de medici arata ca efectele benefice pe o perioada de 20 de ani sunt mult mai vizibile decat riscurile la care s-ar supune consumatorii de aspirina. Estimarea facuta pe populatia de 64 de milioane de persoane a Marii Britanii indica o cifra de 140.000 de vieti salvate la 18.000 de decese.

Foto: sanatate.bzi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea