Stiri bizare

#stingere lumina # salvare pasari #pasari

Inedit! Localitatea care intrerupe iluminatul public pentru a salva o specie de pasari

Masuri inedite pentru salvarea unei specii de pasari sunt luate in Noua Zeelanda. Agentia de transport locala a anuntat ca incepand de duminica va stinge luminile pe o portiune de 3,4 kilometri de pe autostrada care trece prin localitatea Punakaiki, de pe coasta vestica a Insulei de Sud. Totul pentru a salva o specie de petrel (Procellaria westlandica), o pasare aflata in mare pericol de disparitie. 

Masura va fi in vigoare pana la finalul anului, cand se termina sezonul de imperechere al acestor pasari, anunta compania de transport. Asta deoarece pasarile adulte fac frecvente zboruri dus-intors, insa doar pe perioada noptii, iar luminile le deruteaza.

Potrivit specialistilor din domeniu, luminile stralucitoare de dedesubtul traseului de zbor al pasarilor ii pot face pe pui sa aterizeze fortat si sa nu-si mai poata continua zborul. O parte din pui au fost salvati, insa multi au murit dupa ce s-au ranit din cauza aterizarii fortate sau dupa ce au fost loviti de masini.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea