Stiri bizare

#meduza #animale bizare # organism viu # meduza nemuritoare

Iata singurul organism NEMURITOR care exista pe Pamant!

In timp ce oamenii se chinuie de secole sa descopere elixirul tineretii vesnice, natura s-a ocupat deja sa dezlege si acest mister. 

Se pare ca exista o specie de meduza care este... nemuritoare. Turritopis nutricula sau Turritopsis dohrnii pe numele sau, aceasta meduza uimitoare este capabila sa transforme celule aflate intr-o stare de maturitate in celule inca nedezvoltate, inversand astfel procesul clasic al imbatranirii organismului. Acest proces ciudat, unic pe Pamant, face ca meduza sa devina nemuritoare, revenind la nesfarsit la starea de polip. 

Ciudata creatura are un diametru maxim la maturitate de 4,5 milimetri si are aproximativ aceeasi inaltime. In forma de clopot, aceasta este aproape invizibila ochiului uman. Meduza este originara din Caraibe, insa oamenii de stiinta au descoperit ca s-a inmultit la nivelul intregii planete. Acestia spera ca Turritopsis sa-i ajute sa descopere elixirul tineretii vesnice si in cazul oamenilor sau, cel putin, sa ne prelungeasca viata considerabil. 

Foto: NY Times.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea