Stiri bizare

#smartphone #studiu telefon # studiu impotenta

Secretul barbatilor "legati" de telefonul mobil! De ce sa te feresti de ei

Te-ai gandit care este cel mai mare dusman al relatiei tale? Cercetatorii au aratat in repetate randuri ca telefonul mobil si nevoia de a fi mereu conectati pot distruge incet-incet o relatie, insa de curand s-a descoperit ca gadgetul mai are un rol negativ si asupra altui aspect al sanatatii fizice a barbatilor. 

Astfel, un grup de cinci cercetatori europeni au descoperit ca barbatii care folosesc telefonul mobil mai mult de patru ore pe zi sunt mai predispusi la impotenta, fata de cei mai putin atasati de gadgetul nelipsit. Studiul s-a realizat pe 20 de barbatii ce au avut probleme erectile in ultimele sase lui si pe 10 barbati sanatosi, impartiti in Grupul A si Grupul B.

Nu au fost identificate diferente notabile intre cele doua grupuri in ceea ce priveste varsta, greutatea, inaltimea sau obiceiul legat de fumat. De asemena, s-a stabilit un nivel similar de testosteron la toti barbatii, masuratoare ce poate indica problemele legate de sanatatea sexuala. Cea mai mare diferenta remarcata a fost legata de timpul pe care cei 40 de barbati l-au petrecut pentru a-si verifica telefonul, iar pe durata studiului, membrii Grupul A au petrecut la fel de mult timp vorbind la telefon.

Barbatii care sufereau de probleme erectile erau aceeasi care foloseau mobilul mai mult timp, in medie 4,4 ore pe zi, in comparatie cu cei sanatosi, unde consumul se reduce la aproximativ 1,8 ore. Autorul principal al studiului, Badereddin Mohamad Al–Ali, a afirmat ca poate exista o legatura intre folosirea telefonului si disfunctiile erectile, care afecteaza serios viata de cuplu.

 

Studiul, publicat in revistele de specialitate europene si citat de publicatia britanica "The Daily Mail", a fost demarat pe baza unor cercetari anterioare realizate de aceeasi echipa, ce au vizat utilizarea telefonului mobil si fertilitatea. De asemenea, au gasit dovezi care sugereaza ca poate fi afectata si calitatea spermei. Motivele acestei conexiuni nu au fost inca identificate, in schimb analiza ridica importante semne de intrebare pentru barbati, care ar trebui sa fie mai atenti la timpul pe care il petrec vorbind la telefon. Partenerele se vor bucura de mai multa atentie, iar domni pot preintampina problemele de natura sexuala.

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea