Stiri bizare

#esente parfumate #uleiuri volatile #efecte lumanari # morti bizare #sanatate lumanari #lumanari parfumate

Cum te pot ucide banalele lumanari parfumate

Aromele imbietoare are lumanarilor parfumate te ajuta sa te relaxezi, insa atentie, avertizeaza expertii. In anumite combinatii si intr-o camera neventilata corespunzator, aceste aparent inofensive placeri ar putea deveni fatale.

Expertii citati de Daily Mailspun ca esentele pot suferi modificari in contact cu aerul si, daca nu sunt suficient de aerisite camerele in care se afla, ar putea ajunge la niveluri periculoase. Teste in acest sens au fost efectuate de profesorul Alastair Lewis de la Universitatea din York.

Printre substantele volatile pe care acesta le-a descoperit in aerul in care s-au evaporat esentele se numara benzen - provenitt de la poluarea auto de afara - si un parfum folosit in multe produse de curatare, dar si limonen - o substabta chimica folosita pentru a obtine un parfum citric atat in cazul lumanarilor, cat si al odorizatelor de camera sau produselor de curatire. Este de asemenea considerat sigur pentru a fi folosit in aromarea mancarurilor.

Totusi, odata imprastiat in camera, nu ramane in aceeasi forma, ci interfereaza cu alte gaze aflate in mod natural in casa si formeaza  cu totul alta substanta - formaldehida. Aceasta este cunoscuta pentru multe probleme - inclusiv cauzeaza cancerul. In cantitati reduse poate cauza tuse, mancarimi si iritatii ale gatului si ochilor, dar si sangerari nazale.

Expertii sustin insa ca anumite plante va pot scapa de efectele nedorite ale acestor substante. Printre acestea se numara iedera, lavanda si anumite tipuri de feriga.

Foto: hepta.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea