Stiri bizare

# frica paianjeni # cum te vindeci #fobii # arahnofobie

Cum sa te vindeci de frica de paianjeni in doar doua minute

Teama de paianjeni, una dintre cele mai comune fobii, este ingrozitoare, insa are leac, asigura oamenii de stiinta. Ba mai mult, aceasta ar putea fi vindecata in doar doua minute. 

Teama de vietuitoarele cu opt picioare ar putea fi vindecata cu ajutorul unui medicament, au demonstrat printr-un amplu experiment cercetatori de la Universitatea din Amsterdam (Olanda). Tratamentul pare simplu si teoria a fost dezvoltata in urma cu 15 ani. Astfel, potrivit acestei teorii, asocierea unei experinte infricosatoare cu un medicament inhibitor ar elimina efectul de teama produs de expunerea la trauma. Practic - teama "invatata" odata cu experienta infricosatoare ar fi pur si simplu eliminata din memorie. 

Plecand de la aceasta teorie, cercetatorii olandezi au creat un beta blocant pe care l-au administrat unui grup de voluntari (toti fiind inspaimantati de paianjeni),  dupa ce acestia au stat timp de doua minute langa o tarantula. "Pentru prima data, am aratat ca un medicament amezic dat in conjunctie cu reactivarea unei amintiri care naste teama va schimba un comportament de evitare intr-unul de apropiere in cazul persoanelor cu o teama de paianjeni", a explicat conducatorul studiului, potrivit dailymail.co.uk. 

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea