Stiri bizare

# semnificatia numelui #nume de familie #carte de identitate #arbore genealogic

Cum poti afla din ce regiune a tarii provine numele tau

Daca esti curios sa aflii de unde provine numele tau, daca stramosii tai provin dintr-o alta regiune a tarii sau pur si simplu vrei sa te amuzi putin, afla ca exista o aplicatie care iti poate arata unde isi are originea numele tau de familie. 

Astfel, daca intri site-ul nume.ottomotor.ro poti vedea de unde porneste numele tau, dar si cat de multe persoane poarta acelasi nume de familie cu tine. Tot ce aveti de facut este sa va scrieti numele de familie in campul din coloana stanga si sa urmariti apoi pe harta care sunt ariile de origine si raspandire ale numelui vostru.

Aplicatia selecteaza doar zonele unde exista o densitate mare a celor care poarta respectivul nume. Acolo unde numele apare cu literele cele mai mari reprezinta zona de provenienta a acestuia.

Potrivit creatorilor site-ului, "acest proiect vrea să cartografieze frecvența numelor de familie românești, raportată la diferite zone ale țării". Proiectul indexează 2.700.000 de nume de persoane din 3.800 de localități și conține 130.000 de nume de familie diferite.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea