Stiri bizare

#licitatie #struguri

Cel mai valoros ciorchine de struguri: costa 13.000 de dolari

 

Un ciorchine de struguri s-a vandut pentru fabuloasa suma de 13.000 de dolari. Aparent banale, fructele se pare ca au, totusi, ceva cu adevarat special.

Un ciorchine de struguri s-a vandut in Japonia pentru nici mai mult, nici mai putin de 13.000 de dolari, in cadrul unei licitatii. Suma reprezinta un nou record mondial, dupa ce anul trecut suma licitata a fost de 12.100 de dolari.

Ce este atat de special la strugurii de 13.000 de dolari

Este vorba despre un soi special de struguri, Ruby Roman, considerati o delicatesa printre niponi.

Acesti struguri sunt renumiti pentru dimensiunea lor impresionanta, o boaba atingand dimensiunea unei mingi de ping-pong. In plus, ei sunt extrem de dulci si au, in acelasi timp, un nivel redus de aciditate.

Acest fruct exotic si extrem de rar este produs intr-o cantitate limitata, de numai 2.400 de ciorchini pe an. Strugurii Ruby Roman sunt cunoscuti drept "Rolls Royce-ul strugurilor" din cauza pretului exorbitant cu care sunt vanduti in fiecare an, in cadrul licitatiilor pentru fructe.

Strugurii Ruby Roman sunt cultivati si vanduti exclusiv in prefectura nipona Ishikawa, fiind lansati ca fructe premium in 2008.

Alte fructe vandute la preturi exorbitante

In intreaga lume exista si alte fructe pentru care unii scot o avere din buzunar. Iar ciresele vandute in Romania nu se numara printre ele.

Cel mai scump desert din lume il reprezinta, fara indoiala, capsunele Arnaud. Un manunchi din aceste fructe exotice costa nu mai putin de un milion de dolari. Ele sunt produse in Louisiana (SUA) si se gasesc doar la restaurantul Arnaud’s, din New Orleans.

Desertul este considerat specialitatea casei si vine sub forma unei salate de fructe cu capsune, frisca si menta, bolul fiind accesorizat cu un superb inel cu diamant roz de 4,7 carate. Bijuteria a apartinut candva lui Sir Ernest Cassel, un celebru bancher englez.

In topul celor mai scumpe fructe din lume se mai afla Mango Northern Territory, strugurii Kyoho sau Mango Egg of Sun, printre altele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea