Stiri bizare

# semne anxietate #studiu anxietate # tratament anxietate #anxietate

Bunatatea te scapa de anxietate. Iata cum!

Specialistii de la doua universitati canadiene au testat anxietatea sociala si au descoperit ca faptele bune ar putea contribui la relaxarea rapida. Exista si alte beneficii ale acestor fapte, cum ar fi interactiunea facila cu persoane necunoscute. 

 

Studiul ar putea ajuta persoanele cu predispozitie spre stari anxioase, tematoare sa se descurce mai bine odata pusi in diverse situatii si contexte sociale, cum ar fi adunarile sau petrecerile, mai arata specialistii potrivit publicatiei britanice "The Daily Mail". La cercetarea experimentala au participat trei grupuri: unul de persoane care au facut fapte bune (obisnuite, precum ajutatul prietenilor sau voluntariat), un altul care a fost expus la astfel de fapte si un al treilea care nu a primit nicio indicatie si si-a desfasurat activitatea dupa propriile obiceiuri. 

 

Experimentul a aratat efecte imbucuratoare in cazul primului grup, anxietatea sociala scazand vizibil chiar de la inceput. "Pastrandu-se ocupati si preocupati de a face o fapta buna i-a ajutat sa isi reduca nivelul de anxietate sociala si, in plus, sa nu mai evite atat de des si vehement situatiile sociale in care ar fi nevoiti sa interactioneze cu alte persoane. O interventie folosind aceasta tehnica ar putea fi eficienta mai ales in stadii incipiente, cand participantii ar putea anticipa reactii pozitive din partea celorlalti ca raspuns la bunatatea lor", a explicat dr Lynn Alden, unul dintre psihologii care au condus studiul. 

 

Foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea