Stiri bizare

#beneficii bere #consum bere #parkinson #alzheimer #hamei

Barbatii au mai gasit o scuza! Beau bere pentru ca ii scapa de....

Berea bauta in mod regulat previne Parkinsonul si Alzheimerul, sustin cercetatorii. Acestia au descoperit ca o substanta continuta de hameiul din care este preparata aceasta bautura - xanthohumolul - ajuta la incetinirea procesului de degenerare celulara.

Specialistii de la Universitatea din Lanzhou, China, sustin ca, datorita acestei substante, berea ajuta la accelerarea metabolismului si sporeste capacitatea de concentrare si de gandire, ceea ce poate preveni aparitia unor astfel de boli neurologice, scrie dailymail.co.uk.

Beneficiile xanthohumolului au fost adesea studiate, iar in ultimii ani cercetatorii au descoperit ca acesta este un antioxidant perfect, dar indeplineste si functia de protectie cardiovasculara, ajuta in lupta impotriva cancerului si este si un bun antiinflamator.

Echipa doctorului Jianguo Fang, autorul principal al studiului, sugereaza faptul ca moleculele de xanthohumol ar putea fi izolate si folosite in medicamente, pentru a putea avea un efect mult mai eficient la nivel neuronal.

Foto: blog.misticecigs.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiri-bizare

Top

Cauta-ti perechea