Stiinta & Tehnologie

#Xiaomi mobile #telefon Xiaomi #Xiaomi

Xiaomi mobile - cele mai bune 6 modele la sfarsit de an 2018

Supranumit "Apple-ul Chinei", Xiaomi mobile reprezinta un brand imens pe piata chinezeasca a smartphone-urilor si isi face din ce in ce mai vizibila prezenta in Europa si in Romania. In 2018 Xiaomi este al patrulea cel mai mare furnizor de smartphone-urile dupa Samsung, Apple si Huawei. In 2019 toata lumea se asteapta ca acest producator sa aduca niste elemente noi in piata si sa-si consolideze pozitia in topul celor mai apreciate branduri de smartphone-uri.

 

Seria Xiaomi phones poate fi putin confuza pentru cei care nu sunt atat de familiarizati cu ea, dar daca veti tine cont de urmatoarele reguli generale, sansele de a face o alegere inspirata vor creste considerabil. Xiaomi Redmi este linia de buget a companiei - prin urmare preturile pentru aceasta sunt mai mici, insa nu trebuie sa va asteptati la caracteristici si performante avansate. Seria Xiaomi Note este rezervata fabletelor sau telefoanelor cu ecran generos (Mi Max este cel mai mare) iar clasicul Mi apartine familiei de top.

Mai futuristul mobile phone Mi Mix 2 (care initial a fost un telefon de concept in prima editie) se afla in prezent in varful gamei, urmand ca in perioada urmatoare sa apara si alte modele recent anuntate de companie - inclusiv linia Xiaomi Mi Max 3 si Redmi 6a. Dispozitivele Android One A2 si Mi A2 Lite sunt de asemenea disponibile.

Acum ceva timp modelul xiaomi redmi note era piesa de rezistenta a celor de la Xiaomi insa performantele sale hardware au fost depasite de mai noul model Mi6, o optiune mult mai atragatoare.

Xiaomi mobile - cele mai bune 6 modele la sfarsit de an 2018

1. Telefon Xiaomi Mi A2

Telefon Mobil Xiaomi Mi A2, Procesor Octa-Core 2.2GHz/1.8GHz, LTPS IPS LCD Capacitive touchscreen 5.99", 4GB RAM, 32GB Flash, dual camera 12+20MP, Wi-Fi, 4G, Dual Sim, Android (Negru) - 949 lei

Lansat in iulie 2018, telefonul Xiaomi Mi A2 este un follow -up al modelului din 2017, Mi A1, care a fost de altfel primul telefon Xiaomi compatibil cu Android One. Dispozitivul Xiaomi 2018 Android One aduce o serie de imbunatatiri pe frontul hardware, inclusiv in ceea ce priveste chipsetul Snapdragon 660, memoria de 6 GB si memoria interna de 128 GB.

Dar atractia principala pentru acest model ramane camera din spate de 12 MP + 20 MP. De fapt Mi A2 ofera una din cele mai bune camere foto din categoria telefoanelor de buget mediu. Aceasta este pregatita pentru fotografii cu adevar uimitoare atat in cadre cu lumina naturala, cat si in scene cu luminozitate slaba. In plus exista o camera frontala de 20 MP cu modul portret asistat AI, care functioneaza excelent pentru selfie-uri.

In ceea ce priveste autonomia, bateria de 3000 mAh promite o utilizare zilnica fara probleme. Telefonul masoara 158.7 x 75.4 x 7.3 mm si cantareste 168 de grame, ceea ce il face sa fie suficient de compact si de comod in utilizare. Merita de asemenea sa notam detalii despre facilitatile sale principale cum ar fi faptul ca are GPS incorporat, fingerprint cu rear-mounted, accelerometru, girometru, functie de proximitate si Compass. Procesorul cu 8 core-uri si frecventa 2200/ 1800 MHz sustine foarte bine provocarile initiate de interfata Android 8.1 Oreo.

Ecranul tactil LTPS IPS LED are o diagonala de 5.99 inch cu rezolutie 2160 x 1080 pixeli si este bine protejat de sticla Corning Gorilla Glass 4.

2. Xiaomi Mi Mix 2S

Telefon Mobil Xiaomi Mi Mix 2S, Procesor Qualcomm Snapdragon 845, Octa-Core 2.8GHz / 1.8GHz, IPS LCD Capacitive touchscreen 5.99", 6GB RAM, 64GB Flash, dual camera 12+12MP, Wi-Fi, 4G, Dual Sim, Android (Negru) - 2132 lei

Lansat la inceputul acestui an, in luna martie, Xiaomi Mi Mix 2S este un prim model de serie al companie Xiomi pentru 2008. Ca si estetica el se aseamana foarte muc cu varianta Mi Mix 2 din 2017, insa are parte de catega upgrade-uri cheie atat in ceea ce priveste partea de hardware, cat si pe partea de software. Xiaomi Mi Mix 2S are la baza o constructie alimentata de recentul chipset 10nm Snapdragon 845 de la Qualcomm si este prevazut cu 6 - 8 GB RAM, si pana la 256 GB stocare interna.

Punctul culminant in ceea ce priveste constructia telefonului Xioami Mi Mix 2S consta in pozitionarea camerei duble din spate, dispozitivul avand doi senzori de imagine de 12 MP. Camera web primara de 12 MP este un senzor Sony IMX 363 si suporta pixeli de 1.4 microni. In ceea ce priveste obiectivul secundar, acesta este produc de catre Samsung si este folosit ca si teleobiectiv.

Camera primara este una din cele mai bune oferite pana in prezent de catre Xiomi pe un dispozitiv mobil. Arata foarte bine in lumina zilei si absolut fabulos cand vine vorba despre fotografiere in lumina slaba. Toate aceste rezultate sunt influentate si de noile caracteristici asistate AI, incorporate in aparatul de fotografiat (care are dintr-o data posibilitatea de a opta pentru cel mai bun mod de fotografiere in functie de conditiile de iluminare).

Functiile AI se extind si in modul portret, oferindu-i utilizatorului posibilitatea de a seta intensitatea neclaritatii fundalului si chiar de a anima background-ul. Pe partea de soft, telefonul Mi Mix 2S este primul de acest gen care vine echipat cu sistem de operare Android 8.0 out of the box. Ofera cea mai recenta iteratie a MIUI (si anumie MIUI 9.5) si o interfata optimizata si extrem de placuta.

Xiaomi Mi Mix 2S are suport pentru dual SIM ceea ce il sporeste versatilitatea si alinierea la cele mai noi tendinte in materie de flexibilitate mobila. Ecranul tactil tip IPS LCD are o diagonala de 5.99 inch si o rezolutie de 1080 x 2160 pixeli, cu posibilitati avansate in ceea ce priveste setarile. Este protejat de renumita sticla de la Gorilla, Corning Glass 4. Procesul octa-core are frecventa de 2800/1800 MHz si se dovedeste a fi extrem de rapid. Modelul masoara 150.9 x 74.9 x 8.1 si cantareste 191 grame.

3. Xiaomi Mi 6

Telefon Mobil Xiaomi Mi 6, Procesor Octa Core 2.45GHz / 1.9GHz, IPS LCD Capacitive touchscreen 5.15", 6GB RAM, 64GB Flash, 12 + 12MP, Wi-Fi, 4G, Dual Sim, Android (Negru) - 1709 lei

Lansati in aprilie anul trecut Mi 6 a devenit primul telefon sub 500 de dolari care urma sa fie patronat de Snapdragon 835. In plus, el se poate lauda si cu faptul ca este primul dispozitiv Xiaomi ce renunta la jack -ul de 3.5 mm. Punctul central al acestui telefon ramane setup-ul camerei duale din spate, care include un obiectiv standard de 12 megapixeli cu obiective de unghi larg, alaturi de un teleobiectiv de 12 MP care ofera zoom amplificat. Dintre caracteristicile notabile ale camerei mentionamm Touch Focus, Face Detection, HDR si Panorama.

Prin designul sau consideram ca s-au adus upgrade-uri importante fata de modelul M5 de anul trecut. Xiaomi a preferat de aceasta data o carcasa curata, cu colturi rotunjite si doua panel-uri de sticla tip sandwitch pe un cadru din otel inoxidabil. Mi 6 are specificatii basic: procesor de 2.45 Ghz construit pe platforma Snapdragon 835, ecran de 5.15 inch Full HD, memorie interna de 64 GB/ 128 GB, 6 GB RAM, camera frontala de 8 MP, Bluetooth 5.0, NFC si USB-C.

Eliminarea mufei de 3.5 mm a permit producatorului sa monteze o baterie mai mare de 3350 mAh - cu 15% mai mare decat cea prezenta pe modelul Mi 5. In plus, Mi 6 este oferit intr-o varietate de culori si chiar cu finisaj mirror. Este dual sim si are sistem de operare Android 7.1.1 (Nougat). Din dotare nu ii lipsesc GPS-ul, fingerprint-ul, accelerometrul, barometrul, compass-ul.

La achizitionarea acestui model din magazinul evoMAG primiti cadou o cartela SIM Orange PrePay de 6 euro credit. Grabiti-va sa prindeti oferta!

4. Telefon Xiaomi Mi A1

Telefon Mobil Xiaomi Mi A1, Procesor Octa Core 2.0GHz, LTPS IPS LCD Capacitive touchscreen 5.5", 4GB RAM, 32GB Flash, dual camera 12MP, Wi-Fi, 4G, Dual Sim, Android (Negru) - 769 lei

A fost lansat in octombrie 2017 si spre deosebire de Mi Mix 2 care aduce inovatii pe partea de hardware, Mi A1 este revolutionar pe partea de soft. Acest telefon smart este primul din gama Xiaomi capabil sa ruleze MIUI. Producatorul chinez a preferat astfel sa colaboreze cu Google pe platforma Android One. In consecinta, veti avea la indemana un dispozitiv care impleteste limbajul de design marca Xiaomi cu viziunea soft a uriasului Google. Faptul ca acest telefon costa mai putin de 800 lei este exact cireasa de pe tort.

Smartphone-ul Xiaomi Mi A1 are un design premium, cu un corp din aluminiu ce ii confera un aspect ingrijit. Telefonul este echipat de asemenea cu camere duble de 12MP pe spate, avand configuratie similara cu varianta Xiaomi Mi6: obiectiv cu unghi larg, augumentat de un obiectiv telefotografic pentru un zoom optic dublu.

Alte specificatii importante pentru acest model sunt ecranul Full HD de 5.5 inch, baza Snapdragon 625, memoria RAM de 4 GB, memoria Flash de 32 GB (pe unele varianta apare extinsa la 64 GB), slot microSD, camera foto frontala de 5MP, mufa jack de 3.5 mm si bateria de 3080 mAh care se incarca prin USB-C.

Xiaomi A1 inregistreaza constant review-uri pozitive postate pe pagina magazinului evoMAG, pareri ce vin din partea cumparatorilor care au fost atrasi de caracteristicile acestui model. In general cumparatorii apreciaza simplitatea softului si update-urile convenabile, timpul redus de incarcare (intre o ora si o ora si jumatate), raportul foarte bun dintre calitate si pret, materialele de calitate superiaora, sistemul de operare Android ce ofera o interfata extrem de prietenoasa.

5. Xiaomi Mi Max 2

Telefon Mobil Xiaomi Mi Max 2, Procesor Octa core 2.0GHz, IPS LCD Capacitive touchscreen 6.44", 4GB RAM, 64GB Flash, 12MP, Wi-Fi, 4G, Dual Sim, Android (Auriu) - 879 lei

Lansat in mai 2017, telefonul Xiaomi Mi Max 2 s-a dovedit a fi o carte castigatoare pentru brandul chinezesc la acea vreme. Ulterior compania a lansat o varianta actualizata, cu un design mult mai bun si modernizat. Ecranul mare de 6.44 inch, combinat cu o baterie masiva, face ca acest telefon sa devina o unitate multimedia extrem de interactiva.

Cu cea mai recenta versiune, Xiaomi a trecut la un design unibody, cu margini rotunjite pentru a facilita manevrarea dispozitivului si evitarea accidentelor neplacuta. Dat fiind ecranul atat de generos, telefonul nu este destinat celor care prefera sa butoneze cu o singura mana. Cu toate acestea, din punct de vedere vizual si de impact are un mare plus.

Modelul Mi Max 2 by Xiaomi este prevazut cu un ecran tactil IPS LCD, Full HD de 6.4 inch, cu rezolutie 1080 x 1920 pixeli si 16 M de culori. Este protejat de Corning Gorilla Glass 4 pentru siguranta sporita in utilizare. Procesorul cu 8 nuclee este construit pe chipsetul Qualcomm MSM8953 Snapdragon 625 si are frecventa de 2000 MHz. Alte caracteristici care definesc acest model sunt posibilitatea de montare a doua cartele SIM, microSD instalat in slotul SIM 2, wifi direct si Hotspot, Bluetooth versiunea v4.2, A2DP, LE, USB tip c 1.0 cu conector reversibil, NFC si senzor fingerprint. Bateria are o capacitate de 5300mAh. Telefonum cantareste 211 grame si masoara 174.1 x 88.7 x 7.6 mm. Sistemul de operare identificat pe acest dispozitiv mobil este Android OS, v7.1.1 (Nougat).

6. Telefon Xiaomi Mi Mix 2

Telefon Mobil Xiaomi Mi Mix 2, Procesor Qualcomm Snapdragon 835, Octa-Core 2.45GHz / 1.9GHz, IPS LCD Capacitive touchscreen 5.99", 6GB RAM, 128GB Flash, 12MP, Wi-Fi, 4G, Dual Sim, Android (Negru) - 1749 lei

A fost lansat in octombrie 2017. Xiaomi a ridicat segmentul smartphone-urilor si a facut o prima remarca atunci cand a lansat Mi Mix in 2016. Rama ultraslim a dispozitivului, combinata cu o constructie ceramica a determinat atragerea unor fani extrem de entuziasti. Mi Mix 2 este un telefon cu acelasi design de baza ca Mi Mix, car cu un ecran mai mic, de 5.99 inch si un design mai rotunjit. Aceste prime caracteristici distinctive il fac sa fie mult mai accesibil si placut de publicul larg.

Asa cum s-a intamplat si cu primul model lansat, front camera a fost mutata pe bara inferioara, una mai ingusta de aceasta data. Modulul camerei este relativ mic. Ecranul IPS LED cu touchscreen are rezolutie de 1080 x 2160 pixeli si este protejat de sticla Corning Gorilla 4. Telefonul are la baza un chipset Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835 si un proceosr Octa Core cu frecventa de 2450/ 1900 MHz. Configuratia de fata vine cu 128 Flash 128 GB si memorie RAM 6144 MB. Din dotare nu lipsesc GPS-ul, portul USB tip C, NFC, Bluetooth, Wi-Fi Direct si Hotspot. Telefonul cantareste 185 grame si masoara 151.8 x 75.5 x 7.7 mm. Bateria Li-Ion de 3400 mAh nu este detasabila dar are o autonomie foarte buna.

Pentru oferta completa de modele Xiaomi mobile vizitati magazinul evoMAG.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea