Stiinta & Tehnologie

#wn #wind duo 3200 glow #entry-level

WND Wind Duo 3200 Glow Review

In Romania, cei de la WND s-au facut cunoscuti odata cu lansarea terminalului cu doua fete, modelul Wind Duo 2200, model care a castigat premiul pentru design RedDot in anul 2008. WND Duo 2200 se remarca prin cele doua fete ale lui, ambele cu ecrane, tastaturi si camere foto functionale.

Un an mai tarziu, in 2010, cei de la WND prezinta oficial telefonul WND care desi nu are doua fete, pastreaza catracterisitica principala a modelelor companiei, suportul pentru doua cartele SIM si se face remarcat prin alte detalii: infatisarea stilata si ecranul tactil.

Caracteristicile lui WND Duo 3200 Glow

WND Duo 3200 Glow este un telefon candybar cu o silueta foarte fina si subtire, care masoara 113,5 x 49,5 x 9,9 mm si cantareste in jur de 100 de grame cu tot cu bateria incorporata. Telefonul are carcasa confectionata din plastic si metal si chiar daca partea frontala retine urme de amprente, pe spate terminalul are un material mat care nu se deterioreaza usor. Modelul este disponibil in trei variante de culori, negru, argintiu si alb.

Pe partea frontala a telefonului, se afla ecranul sensibil la atingere, D-Pad-ul si tastatura alfanumerica. WND Duo 3200 Glow are display de 2,4 inch cu rezolutie QVGA de 240 x 320 pixeli si suport pentru 65.000 de culori. D-pad-ul este format din patru taste si butonul principal circular pentru navigare in patru directii.

Primele doua butoane corespund submeniurilor Shorcuts si Contacts, meniul principal fiind activat prin apasarea tastei principale circulare. Pe urmatorul rand se gasesc de butoanele de apelare si respectiv terminare/respingere apel, tasta care are si rol de pornire/oprire telefon. D-pad-ul este destul de compact, dar utilizatorul nu va intampina probleme cu sagetile de directie, sus/jos si stanga/dreapta.

Sub D-pad se afla plasata tastatura standard alfanumerica. Atat tastatura, cat si D-pad-ul se aseamana cu design-ul intalnit la terminalele Motorola, aceastea avand aceeasi infatisare de butoane metalizate, formate parca dintr-o singura placuta metalica gravata care poate prezenta sau nu creneluri luminoase pentru delimitarea fiecarui buton. Laturila telefonului nu sunt deloc incarcate, astfel, latura dreapta avand slotul de atasare de periferice, casti audio si incarcator, iar latura superioara dispune de un orificiu de agatare a unui accesoriu de telefon mobil, stylus-ul de la pachet sau a unei cureluse de siguranta.

Pe partea dorsala se afla plasata camera foto de 2 MP, iar sub capacul bateriei utilizatorul va gasi un acumulator standard Litiu-Ion cu o capacitate de 920 mAh care in mod teoretic rezista pana la 150 de ore in modul stand-by si pana la trei ore de convorbiri. Tot sub capacul partii dorsale se afla si cele doua sloturi ale cartelelor SIM si locasul de introducere a cardului microSD. WND Duo 3200 Glow vine la pachet cu un card microSD de 1 GB.

Meniul lui Duo 3200 Glow

Desi se doreste a fi un telefon mid-range, WND Duo 3200 Glow se comporta mai mult ca un entry-level. Memoria interna a modelului nu este foarte mare, dar telefonului se poate mari spatiul de stocare cu inca 4 GB. La atasarea cablului USB telefonul este vazut de PC ca dispozitiv de stocare de date. In modul standby ecranul principal afiseaza semnalul, operatorul de telefonie mobila, puterea bateriei, data, ora si submeniurile Menu si Contacts.

Totodata, pentru ca modelul dispune de ecran tactil, in partea stanga exista o sageata alba care apasata va deschide o bara verticala de shortcut-uri. In aceasta bara utilizatorul va gasi icoane pentru setari de ora sau data a telefonului, calendar, ora pe glob, player muzical, organizarea contactelor pe ambele cartele SIM, etc. Reactia tactila nu este excelenta, dar pentru accesarea mai usoara, telefonul dispune de un stylus. Acesta nu se afla ascuns in corpul telefonului, ci se poate atasa separat telefonului prin snurul sau.

Meniul lui Duo 3200 Glow este cel standard in stil matrice de icoane asezate pe trei randuri si trei coloane, totalul de meniuri afisate de telefon fiind noua. Acestea se pot activa fie apasand pe ecranul tactil, fie navigand prin ele cu ajutorul D-Pad-ului. La capitolul mesagerie, WND Duo 3200 Glow se descurca bine, acesta suportand mesaje SMS si MMS, dar nu si mesaje e-mail. Atat mesajele SMS, cat si cele MMS se stocheaza intr-o casuta postala.

Muzica cu WND 3200 Glow

Chiar daca telefonul are MP3-player incorporat este clar ca nu putem astepta la performante iesite din comun. Daca te decizi sa folosesti telefonul ca MP3-player, nu uita ca vei avea nevoie de upgrade pentru a stoca muzica pe telefon. Vestea buna este ca modelul are deja un card microSD la pachet. Nu este totusi indicat efortul pentru ca perfomantele lui WND lasa de dorit. Sunetul este de calitate indoielnica atat in casti cat si prin difuzoarele lui. Setul de casti de la pachet sunt cele standard intra-auriculare fara bulb, lucru care pot deranja persoanele cu urechi mici.

Totusi, player-ul muzical isi primeste si el punctele lui, desi control sau este usor greoi, utilizatorul fiind nevoie sa schimbe melodiile sau sa activeze functiile de Stop/Play/Pause din tasta principala din D-pad si sa ridice sua coboare volumul player-ului prin ecranul tactil. Daca preferi sa asculti radioul modeul WND Duo 3200 Glow te onoreaza cu aceasta functie. Chiar daca nu are RDS acesta se va descurca bine, dar este nevoie de castile atasate pentru a functiona. O alta varianta de entertaiment ar fi vizionarea de videoclipuri, dar din pacate telefonul dispune de un ecran destul modest in caracterisitici pentru a obtine performante.

Camera foto modesta

Un telefon cu o camera foto de 2 MP nu este nici acum un lucru rau, dar acest telefon nu este dotat cu flash sau autofocus. Nu ar fi o problema majora avand in vedere ca unele telefoane mobile ale marilor producatori inca isi pastreaza CMOS-urile modeste. Exista insa diferente clare intre performantele celor de la Sony Ericsson, Nokia, Samsung sau altii si obiectul foto acestui terminal WND.

Din pacate Duo 3200 Glow nu reuseste sa impresioneze. Imaginile captate sunt la o rezolutie maxima de 1200 x 900 pixeli, dar zgomotul de imagine si calitatea proasta a acestora, chiar si in lumina buna, pot face utilizatorul sa ocoleasca aceast model. Totusi, surpriza vine din partea functiei video. Desi intr-o calitate foarte modesta si rezolutie mica, filmele inregistrate de telefonul WND Duo 3200 Glow sunt salvate direct in format .avi.

Conectivitate

Nici la acest capitol telefonul nu reuste sa iasa in evidenta. WND Duo 3200 Glow dispune doar de GPRS, adica navigare pe internet la o viteaza foarte mica. De asemenea, singurul browser disponibil este cel de WAP, iar vizualizare paginilor web se face foarte greu.

La capitolul transfer de date telefonul se descurca bine, dispune de Bluetooth cu A2DP si USB. Transferul se relativ usor deaorece cablul USB din dotare are viteza de 2.0. In cazul lui WDN, Bluetooth-ul are o viteza de 2.0, dar acesta are tehnologia A2DP, iar utilizatorul are posibilitatea de atasare a unui set de casti audio wireless.

Ultimul cuvant

Telefonul mobil WND Duo 3200 Glow este un model care va fi folosit doar de cei care nu doresc prea mult de la terminalul lor, dar care vad utilitatea folosirii unui singur dispozitiv in loc de doua. WDN Duo 3200 Glow se descurca foarte bine cu manuirea contactelor de pe ambele cartele, meniul fiind foarte simplu si intuitiv. In plus, fata de alte modele entry-level, aspectul lui WND Duo 3200 Glow este mai mult decta placut.

Din pacate, la alte capitole telefonul mobil este depunctat de o serie de lipsuri. Totusi, aceste aspect poate fi trecute cu vederea, terminalul fiind pana la urma un model entry-level care se prezinta chiar bine in ciuda micilor lacune. Telefonul mobil WND Duo 3200 Glow ramane un gadget care atrage atentia mai ales datorita design-ului sau aparte.

Galerie foto cu WND Wind Duo 3200 Glow

Galerie foto cu imagini captate de WND Wind Duo 3200 Glow

Test video realizat cu WND Wind Duo 3200 Glow

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea