Stiinta & Tehnologie

#internet #wikipedia #wikipedia disparitie

Wikipedia, pe cale sa dispara din mediul virtual

Faimosul site-enciclopedie Wikipedia ar putea sa dispara din mediul virtual, de vreme ce echipa care se ocupa de intretinerea platformei a inceput sa se destrame. In ultimii 6 ani, peste o treime din angajati au parasit site-ul, care a inceput sa functioneze mai prost si sa prezinte informatie tot mai indoielnica.

Expertii se asteapta ca site-ul Wikipedia sa devina istorie in curand, de vreme ce oamenii platiti pentru editarea continutului sunt tot mai putini. In lipsa unei gestionari profesioniste, platforma de tip enciclopedie nu va mai functiona la parametri sai obisnuiti, chiar si cu postarile facute de voluntarii care completeaza continutul pe site.

De cand Wikipedia a inceput sa foloseasca programe automate de stergere a continutului, in lipsa angajatilor propriu-zisi, in fiecare zi dispar mii de pagini importante din baza de datae. In plus, Wikipedia nu mai impune folosirea limbajului obligatoriu Wikitext, transformandu-se treptat intr-o program obisnuit de redactare si salvare a unui text standard.

Si mai grav pentru declinul Wikipedia este ca, mai nou, voluntarii care se inscriu pe site pentru a adauga si edita continut sunt tot mai predispusi sa isi abandoneze demersul dupa doar doua luni de la initierea lui.

Foto: pri.org

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea