Stiinta & Tehnologie

#volkswagen #toyota #recall

VW vrea sa profite de recall-ul Toyota pentru a deveni producatorul numarul 1 in lume

Volkswagen vrea sa vanda 10 milioane de unitati pe an pana in 2018 si sa-i surclaseze pe japonezii de la Toyota, proaspat loviti in mandrie de catre recall -urile recente.

Germanii de la Volkswagen vor incerca sa profite de faptul ca Toyota trece prin probleme serioase de imagine din cauza mega-recall-ului recent pentru modelele sale. Spre deosebire de Ford si GM, care s-au multumit sa ofere reduceri proprietarilor de Toyota care doreau sa isi schimbe masina, nemtii de la Volkswagen gandesc la o scara globala si doresc sa devina producatorul de automobile numarul 1 din lume, anuntand ca vor sa mareasca cifra anuala de vanzari la 10 milioane de unitati pe an pana in 2018. Volkswagen este cel mai mare producator auto din Europa si ocupa locul 2 la nivel mondial, dupa cei de la Toyota.

Consiliul de administratie al companiei Volkswagen a aprobat aceste tinte de vanzari, care include si margini de profit si celelalte elemente financiare din aceasta afacere pe termen mediu. Se pare ca tinta de vanzari anuntata nu include si vanzarile Porsche ,care vor fi integrate pana in anul 2011, deci Volkswagen ar trebui sa vanda cu 100.000-150.000 de unitati mai mult pana in anul 2018 daca adaugam si vanzarile dorite pentru marca Porsche.

Martin Winterkorn, seful consiliului de administratie Volkswagen, are o tinta clara de a depasi Toyota la nivel mondial in materie de vanzari si profit marginal. Anul trecut, Volkswagen a vandut 6.29 miioane de unitati la nivel mondial, ceea ce reprezinta o crestere de 1.1% fata de 2008. Toyota a vandut 7.81 milioane de vehicule la nivel mondial in 2009, ceea ce reprezinta o scadere de 13% fata de 2008. Pana in 2018, Grupul Volkswagen are scopul de a atinge un care va depasi 8% din valoarea obtinuta in urma vanzarilor.

 

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea