Stiinta & Tehnologie

#baterii #volvo #masini electrice #incarcator baterii #incarcare baterii electrice

Volvo a inventat dispozitivul care reduce semnificativ timpul de incarcare a bateriilor masinilor electrice

Volvo vine cu noutati in domeniul masinilor electrice, compania anuntand ca a dezvoltat primul incarcator rapid amplasat chiar la bordul autovehiculelor. Dispozitivul, amplasat de Volvo pe modelul C30 DRIVe, permite incarcarea bateriilor de sase ori mai repede decat sistemele existente in acest moment pe piata.

In mod normal, bateriile se incarca la 230 de volti in 8-10 ore. Cu noul incarcator proiectat de Volvo, incarcarea totala se face la 400 de volti intr-o o ora si jumatate.

In cazul in care nu ai foarte mult timp la dispozitie si vrei sa folosesti masina pentru drumuri scurte, poti face o incarcare de 30 de minute, care asigura masinii o autonomie mai mult decat suficienta (80 de kilometri).

Lennardt Stegland, vicepresedintele diviziei de Sisteme Electrice de Propulsie din cadrul Volvo, este de parere ca noua inventie ii va vindeca pe proprietarii de masini electrice de asa-numita "teama de autonomie prea scazuta" (range anxiety).

Sursa foto: Volvo

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea