Stiinta & Tehnologie

#vanzari auto #lider #toyota #volkswagen

Volkswagen, lider de vanzari?

Constructorul auto Volkswagen, unul dintre cei mai importanti producatori germani de masini, ameninta pozitia de lider al vanzarilor la nivel mondial, detinuta in prezent de concurentul japonezz Toyota.

Motivul pentru aceasta posibila rocada sta in numarul mare de comenzi primite de Volkswagen de pe principalele piete de desfacere.

Toyota pierde teren

La celalalt pol, Toyota a fost afectata serios de criza financiala mondiala, iar criza creditelor a dus la o scadere importanta a cererii pentru modelele constructorului nipon.

Spre exemplu, in Statele Unite, una dintre principalele piete de desfacere pentru Toyota, vanzarile au scazut cu 38 de procente de la inceputul anului si pana in luna martie. Pe piata japoneza, vanzarile au scazut cu 24 de procente.

Un posibil colac de salvare ar veni din partea modelului hibrid Toyota Prius , model care va putea fi admirat de public incepand de luna mai. Autoturismele care se bazeaza pe solutii hibride de propulsie sunt din ce in ce mai promovate si apreciate intr-un climat tot mai favorabil solutiilor "eco".

Sprijin pentru VW


Volkswagen se bucura, in schimb, de un val de sustineri in mai multe tari considerate drept clienti principali, unde au fost demarate programe de stimulare a vanzarilor auto (Germania, Brazilia si China). Pentru aceste piete au insumat un total de 44 de procente din totalul vanzarilor VW de anul trecut.

O alaturare a rezultatelor inregistrate in trecute de cele doua companii face si mai multa lumina asupra posibilei rasturnari de situatie. Cifrele anuntate pentru anul trecut anunta in primul trimestru un total de 1,57 milioane de masini livrate de Volkswagen, in timp ce Toyota vindea 2,41 milioane de masini.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.