Stiinta & Tehnologie

Vodafone a colectat 3250 de telefoane pentru reciclare in 4 luni

Vodafone Romania anunta rezultatele programului national de reciclare a telefoanelor mobile si a accesoriilor, la 4 luni de la lansarea acestuia. Prin acest program, Vodafone Romania colecteaza telefoane mobile si accesorii, indiferent de model si de starea de functionare, in scopul reciclarii, de la toti utilizatorii de telefonie mobila din Romania.

"Programul de reciclare a telefoanelor mobile este o initiativa extrem de importanta in activitatea de responsabilitate corporativa a Vodafone Romania, completand in mod firesc celelalte actiuni de protectia mediului pe care le sustinem. Educatia ecologica reprezinta un prim pas in formarea unui comportament responsabil fata de lumea din jur, de aceea programele noastre au in primul rand aceasta componenta educationala. Ne bucuram ca o mare parte din dealerii nostri s-au alaturat initiativei Vodafone si deruleaza in prezent programe similare, de colectare a telefoanelor mobile uzate, in reteaua lor de magazine”, a spus Liliana Solomon, Presedinte & Chief Executive Officer, Vodafone Romania.

De la lansarea programului, in 28 martie 2007 si pana la sfarsitul lunii iulie, Vodafone Romania a colectat peste 3.250 de telefoane mobile, in punctele special amenajate in cele 83 de magazine proprii din tara . In plus, au fost colectate peste 163 kg de accesorii – baterii, incarcatoare, dispozitive hands-free, cabluri de date.

Din numarul total de telefoane colectate in magazinele Vodafone, 67% au fost reconditionate pentru a fi reutilizate in tari in curs de dezvoltare. Telefoanele care nu au putut fi reparate, in proportie de 33%, au fost dezmembrate, iar materialele componente au fost recuperate si refolosite pentru fabricarea de echipamente noi, in industria de telecomunicatii sau in alte industrii, printr-un proces de reciclare ce se deruleaza in afara Romaniei.

Telefoanele mobile si accesoriile colectate in magazinele Vodafone Romania sunt trimise periodic catre Fonebak UK, compania cu care Vodafone colaboreaza la nivel international pentru reciclarea dispozitivelor uzate.

Dintre modelele de telefoane mobile colectate pentru reciclare pana in prezent au predominat Nokia 3310, Nokia 5110, Ericsson A1018S, Ericsson A2628S, Motorola D520, Motorola AM3180, Bosh CAM607, Siemens C25, Alcatel Easy DB BE1 si Alcatel OT310BF3.

Cel mai mare numar de telefoane mobile au fost depuse de catre utilizatori in magazinele Vodafone din Brasov, Bucuresti, Targu Mures, Craiova, Cluj-Napoca, Timisoara, Ploiesti, Miercurea Ciuc, Constanta si Alba Iulia.

Vodafone este prima companie de telecomunicatii din Romania care a lansat un program national de reciclare a telefoanelor mobile, initiativa ce are drept scop reducerea cantitatii de deseuri electronice, pentru un mediu mai curat si mai sanatos. Programul de reciclare a telefoanelor mobile este o directie prioritara la nivelul Grupului Vodafone, fiind aliniat reglementarilor europene privind protectia mediului.

Programul national de reciclare a telefoanelor mobile face parte din activitatea de Responsabilitate Corporativa a Vodafone Romania. Aceasta activitate are ca scop imbunatatirea vietii oamenilor si a lumii inconjuratoare prin sustinerea de programe specifice din diverse domenii. Din 2005, Vodafone Romania deruleaza, impreuna cu organizatia non-guvernamentala Mare Nostrum, programul “Litoral Curat”, pentru mentinerea plajelor curate. Sub umbrela „Parteneriat pentru viata”, Vodafone Romania se implica in salvarea de vieti omenesti prin proiecte realizate in parteneriat cu Smurd, Salvamont si Salvamar. Responsabilitatea corporativa se afla in centrul activitatii Vodafone la nivel de grup. In prezent, Vodafone ocupa locul intai in lume pentru bunele practici de responsabilitate corporativa, in clasamentul Accountability Rating, 2006.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea