Stiinta & Tehnologie

#siguranta windows xp #virus #cont bancar #windows xp #virus calculator

Virusul care iti face contul bancar sa "sangereze"

Lipsa suportului tehnic pentru protectia calculatoarelor care ruleaza pe Windows XP aduce si prima amenintare serioasa in spatiul virtual. "Hartbleed bug" este un virus care ameninta sa faca ravagii in perioada urmatoare prin bresele pe care le creeaza in domeniul securitatii informatiilor personale.

Companiile de securitate din mediul online trag deja un semnal de alarma privind amenintarea reprezentata de noul virus. "Intr-o saptamana ne putem astepta la un val masiv de infractiuni bancare in mediul digital", avertizeaza Matthew Prince, presedintele unei companii de securitate in mediul online.

"Hartbleed" poate accesa parolele si codurile de securitate ale unor persoane fizice si companii si poate falsifica cu succes anumite site-uri web pacalind utilizatorii de internet sa isi incredinteze datele personale catre acestea. In cel mai bun caz, utilizatorii pot ramane fara acces la conturile personale de e-mail sau de pe retelele de socializare. In cel mai rau caz, "Hartbleed bug" te poate lasa si fara economiile din contul bancar.

Sursa foto: it.bzi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea