Stiinta & Tehnologie

#anvelope de iarna #amenzi

Vezi ce amenzi vei plati daca nu ai anvelope de iarna sau "all season" din noiembrie 2011

le de iarna vor fi obligatorii incepand din noiembrie 2011 pentru toate autovehiculele comerciale si autoturisme care circula pe drumuri acoperite de polei, gheata sau zapada. Vezi care sunt amenzile pentru soferii care vor circula fara speciale.

Soferii autoveiculelor care circula pe drumuri publice zapada, gheata sau polei, fara anvelope de iarna sau "all season" vor plati amenzi intre 2.500 si 4.000 lei.

Pentru autovehiculele comerciale, anvelopele de iarna sunt obligatorii pentru axele motoare, in timp ce pentru autoturisme obligativitatea este pentru toate cele patru roti, potrivit Auto.ro.

In cazul in care un autovehicul fara Anvelope speciale este implicat intr-un accident care blocheaza sau deterioreaza drumul, soferul va fi obligat sa plateasca CNADR costurile pentru degajare si reparatii. Costul unei ore de actionare pentru eliberarea carosabilului si deblocarea masinii, in conditii de zapada, este de 10.050 lei.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, sustine ca prevederile din Romania sunt mai permisive decat in alte tari, unde anvelopele de iarna sunt obligatorii in perioade calendaristice stabilite prin lege, indiferent de conditiile de circulatie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea