Stiinta & Tehnologie

#romania #mazda #vanzari

Vanzarile Mazda in crestere in Romania

Dupa cota de piata istorica inregistrata in luna februarie, Mazda continua trendul ascendent si obtine in luna martie 2,1% cota de piata pe segmentul autovehiculelor de import.

Luna trecuta Mazda a comercializat 127 de unitati pe piata locala, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului anterior, in timp ce piata de import a scazut cu 43%. Cel mai vandut model al constructorului a fost Mazda2 cu 66 de unitati vandute, urmat de Mazda CX-7 cu 28 de unitati. Astfel, pe segmentul SUV, Mazda CX-7 a obtinut o cota de piata de 6,7% fiind al doilea cel mai vandut model din clasa sa si devansand in luna martie concurenti precum BMW X3, Ford Kuga sau Honda CR-V.

In acelasi timp Mazda Motor Europe a incheiat anul fiscal 2009 (aprilie 2009 – martie 2010 ) in crestere in 14 tari, raportand totodata si evolutii pozitive pentru luna martie. Printre cele mai bune rezultate au fost obtinute in Marea Britanie cu 10.200 de unitati vandute (20% crestere), Austria cu 1.300 unitati vandute (35% crestere), Spania cu 1.300 unitati (plus 35%) sau Elvetia cu 970 de unitati comercializate (in crestere cu 40%).

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea