Stiinta & Tehnologie

# scadere vanzari tablete #vanzari tablete # tablete

Vanzarea tabletelor a inregistrat prima scadere din istorie

Tabletele au fost pana nu demult cele mai vandute gadgeturi. De la aparitia pe piata a acestor dispozitive mobile (in anul 2010), moment in care Apple lansa iPad-ul (unul dintre cele mai de succes produse), la sfarsitul anului trecut vazarile de tablete au cunoscut prima scadere din istorie.

 

Unul dintre cele mai afectate branduri este Amazon, care a cunoscut o scadere de 70% la vanzarile de tablete si telefoane. Vanzarile globale de tablete (atat tablete premium cat si cele ieftine care au impanzit piata) au scazut la o valoare de 76.1 milioane de unitati in trimestrul IV al anului 2014, fiind in scadere cu 3.2% fata de perioada similara a anului trecut. In ciuda scaderii vanzarilor de la sfarsitul anului trecut, vanzarile totale pe 2014 au inregistrat o crestere de 4.4% fata de anul 2013, cu un total de 229.6 milioane de unitati. Vanzarile de iPad au scazut cu 17.8% fata de trimestrul 4 al anului 2013, in timp de Samsung a inregistrat o scadere de 18.4%, ajungand la 11 milioane de tablete vandute.

Piata locala este bogata in oferte, utilizatorii putand alege dintr-o gama larga de dispozitive mobile atat cu Wi-Fi cat si cu 3G. Cei ce nu isi permit un iPad isi pot achizitiona o tableta cu mai putin de 200 lei, ofertele fiind raspandite atat in hipermarketuri precum Carrefour, Auchan, Cora, Metro, Real, Selgros, cat si in magazinele online de profil.

iPad este vandut pe plan local inca din primavara lui 2010, insa reprezinta o varianta scumpa pentru multi romani, acestia fiind nevoiti sa scoata din buzunar pana la 2500 lei. Acest lucru a dus la aparitia pe plan local a unor tablete mult mai ieftine. Firma Brasoveana Visual Fan, cunoscuta pentru brandul AllView, lansau in decembrie 2010 prima lor tableta, un dispozitiv mobil de 7" si un cost de 899 lei.

Unul dintre cele mai populare modele ale AllView este tableta de 7 inchi AX4 Nano, ea fiind distribuita gratuit prin intermediul furnizorului de servicii RCS-RDS la activarea unui abonament, ducand la o raspandire nationala a acestui model de tableta.

Datorita acestei raspandiri si a unui viciu ascuns de fabricatie care duce la spargerea usoara a ecranului, a crescut cererea pentru piese de schimb pentru aceasta tableta. Power Laptop s-a implicat in aceasta si problema si a decis sa furnizeze ecran pentru tableta Allview AX4 Nano la un pret care sa nu descurajeze decizia clientului de a repara tableta. Pe langa acest model, firma ofera o gama larga de touchscreen pentru tablete, pentru numeroase branduri de pe piata romaneasca, oferind astfel utilizatorilor posibilitatea de a-si repara tableta la un pret decent.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea