Stiinta & Tehnologie

#cadou #craciun #laptop

Un laptop este un cadou minunat de Craciun, dar tine cont de aceste lucruri

Un laptop poate fi un cadou grozav de Craciun, insa trebuie sa tii cont de cateva lucruri, pentru ca darul sa poata fi primit cu bucurie.

Pentru ca laptopul a devenit un echipament atat de personal, cum este smartphone-ul, exista riscul sa faci o greseala in alegerea modelului sau a configuratiei pe care o alegi pentru cineva.

Chiar daca un laptop poate fi unul din cele mai scumpe cadouri de Craciun, s-ar putea sa merite cu adevarat sa faci acest dar unui copil, adolescent sau adult. Din fericire, laptopurile se inscriu intr-o gama foarte larga de preturi, ceea ce iti ofera tie mai multa flexibilitate. Apoi, exista o multime de branduri bune spre care te poti orienta: laptop Lenovo, laptop Dell, Asus, HP etc.

  • Lenovo Lenovo ThinkPad T490s (Procesor Intel® Core™ i7-8565U (8M Cache, up to 4.60 GHz), Whiskey Lake, 14" QHD, 16GB, 1TB SSD, Intel® UHD Graphics 620, FPR, 4G, Win10 Pro, Negru) = 11300 lei
  • Laptop Lenovo IdeaPad 330 IKBR (Procesor Intel® Core™ i5-8250U (6M Cache, up to 3.40 GHz), Kaby Lake R, 15.6" FHD, 8GB, 256GB SSD, Intel® UHD Graphics 620, Albastru) = 2099 lei

Alegerea unui laptop poate fi destul de consumatoare de timp, asa ca daca planuiesti sa oferi acest cadou de sarbatori, iti recomandam sa te hotarasti cat mai curand.

Alege tipul de laptop

Poate fi un notebook compact, un model convertibil 2 in 1, un laptop gaming, multimedia sau business. Pentru asta, ar trebui sa pleci de la interesele si preferintele celui caruia ii vei oferi laptopul. Daca ii place sa se joace si vrei sa-i sustii aceasta pasiune, alege un laptop gaming. Pentru un student, laptopurile multimedia sunt o alegere buna, iar daca este vorba despre un cadou corporate pentru un angajat sau un partener de afaceri, cu siguranta te poti indrepta spre un laptop din gama business.

Alege dimensiunea afisajului

Laptopuri au displayuri care variaza intre 12 inch si 17 inch. Cele mici sunt de obicei preferate de cei care se afla permanent in miscare (lucreaza pe teren, sunt elevi sau studenti etc). Modelele de 17" sunt mai grele si ar putea fi mai dificil de purtat de catre studenti in serviete sau rucsacuri. In schimb, cele de 14 si 15" par sa fie cele mai versatile. Laptopurile mari sunt potrivite pentru gameri si pentru cei care fac editare multimedia.

In ceea ce priveste rezolutia, poti fi tentat sa te uiti la 4K, dar gandeste-te daca ii va fi intr-adevar de folos destinatarului. Un minimum de 1080p, indiferent de dimensiune, ar trebui sa fie in regula.

  • Laptop Lenovo V330-15IKB (Procesor Intel® Core™ i7-8550U (8M Cache, up to 4.00 GHz), Kaby Lake R, 15.6"FHD, 8GB, 256GB SSD, AMD Radeon 530 @2GB, FPR, Gri) = 3200 lei
  • Laptop Gaming Lenovo Legion Y740 (Procesor Intel® Core™ i7-9750H (12M Cache, 3.90 GHz), Coffee Lake, 17.3" FHD, 32GB, 1TB HDD @7200RPM + 1TB SSD, nVidia GeForce RTX 2080 @8GB, Negru) = 12700 lei

Alege configuratia

Procesorul si placa video sunt cele mai importante si ele dicteaza in general performanta unui laptop. Incearca sa gasesti un procesor relativ nou. Daca vrei un laptop gaming sau pentru editare, obligatoriu trebuie sa te uiti la performantele placii grafice (care va fi cu siguranta dedicata, nu integrata). In selectarea configuratiei, ar trebui sa te gandesti la urmatoarele aspecte: pentru ce va folosi destinatarul in general laptopul? Are nevoie un procesor extrem de performant? Face editare grafica? Va folosi laptopul pentru jocuri? In functie de raspunsuri, te vei putea orienta mai usor spre o configuratie potrivita.

  • Laptop Lenovo V330 IKB (Procesor Intel® Core™ i5-8250U (6M Cache, up to 3.40 GHz), Kaby Lake R, 15.6" FHD, 8GB, 512GB SSD, Intel® UHD Graphics 620, FPR, Gri) = 2500 lei

Alte considerente

Tine cont de autonomia bateriei si nu uita de sistemul de operare. Este de preferat sa oferi cadou un laptop complet echipat cu sistem de operare, cu exceptia cazului in care stii sigur ca destinatarul are preferinte speciale (de exemplu, Linux) sau are deja o licenta.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea