Stiinta & Tehnologie

#blocaj rutier #comisia europeana #unda verde

UE si masinile vorbitoare

Masinile blocate in trafic sau pe drumuri inzapezite vor putea comunica una cu alta in scopul decongestionarii traficlui si evitarea accidentelor rutiere, se arata in planurile Comisiei Europene dezvaluite marti, informeaza Breitbart.com. Sistemul va permite masinilor sa se atentioneze una pe alta cu privire la problemele ce pot aparea pe euro pana in 2010. "Salvand timpul pierdut prin noile vehicule "inteligente" vom putea economisi si bani", a declarat oficialul.

Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene a subliniat faptul ca decizia va da "unda verde" producatorilor auto sa inglobeze noile sisteme in viitoarele masini , dar ca nu va obliga pe niciun cetatean UE sa achizitioneze noua tehnologie odata ce va fi disponibila pe piata.

Un scenariu tipic pentru utilizarea acestor sisteme ar fi cand o masina traverseaza o portiune de drum alunecoas si transmite un avertisment vehiculelor aflate in vecinatate. De asemenea, sistemul va permite centrelor de management al traficului sa infromeze soferii despre posibilele probleme aparute pe sosele si sa ofere solutii si rute alternative, transmitand informatia unui transmitator fix de pe marginea drumurilor care o va pasa mai departe autovehiculelor care trec pe langa el.

Desi nu s-a specificat o data anume cand acest sistem va fi disponibil, surse din cadrul Comisiei spera ca sistemul sa fie implementat pana in 2010-2011.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea