Stiinta & Tehnologie

#phil meteer #carl dietrich #terrafugia transition #masina zburatoare

Transition, masina zburatoare

Traficul din zilele noastre cere tot mai multe metode de fluidizare. Cea mai buna solutie pare sa fie , dar aceasta apartinea domeniului science-fiction.

Se pare ca povestea devine totusi realitate cu ajutorul unei companii din Massachusetts, care a anuntat lansarea unei masini care poate fi condusa atat pe strazi, cat si pilotata in aer.

Cum functioneaza

Conceptul este realizat si a fost testat deja. Desi nu pare ceva extraordinar, isi indeplineste rolul foarte bine, mai ales ca masina nu are nevoie de un traseu prea lung pentru tranzitia dintre pamant si aer.

Atunci cand masina nu zboara, aripile ei de pliaza in asa fel incat masina poate sa incapa intr-un garaj de dimensiuni normale. Trasition este o masina de doua persoane si dispune de pedale de acceleratie si frana ca o masina obisnuita.

Masina zburatoare , o realitate

Modelul a fost conceput de catre , CEO-ul comapaniei Terrafugia care este si absolventul facultatii MIT (Massachusetts Institute of Technology). Transition a fost pilotata de catre fostul colonel american Air Force, .

"Este foarte stabila. Panoul de control corespunde cu cel al unui avion normal. A zburat asemenea unui avion bun"
, a declarat Phil Meteer .

Lectii de pilotaj

Pentru a putea conduce o asemenea masina, orice sofer va trebui sa invete sa piloteze un avion si sa isi obtina permisul de zbor. Dar acesta este un sacrificiu mic in conditiile in care Terrafugia Trasition poate sa zboare peste 650 de km.

Compania preia deja comenzi pentru masina zburatoare, dar acestea vor fi onorate abia in anul 2011, cand toate testele vor lua sfarsit. Modelul costa in jur de 194.000 USD, adica aproximativ 620.000 RON.

Primul test de zbor a lui Terrafugia Transition

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea