Stiinta & Tehnologie

#autonomie #lansare #Toyota Prius Plug-in Hybrid #motorul termic #consum combustibil

Toyota Prius Plug-in Hybrid s-a lansat in Romania. Afla cat costa!

Versiunea incarcabila la priza a modelului Toyota Hybrid a fost lansata oficial si in Romania, la pretul de 43.900 de euro (TVA inclus). Toyota Prius Plug-in Hybrid are o lungime de 4,48 metri si cantareste cu 55 de kilograme mai mult decat varianta standard.

Masina se poate incarca la o priza normala in circa 90 de minute, pretul unui "plin" fiind de 1,5 lei. In conditiile in care utilizeaza doar motorul electric, Prius Plug-in Hybrid ofera o autonomie de 25 de kilometri si o viteza maxima de 85 km/h.

In ceea ce priveste motorul termic, Toyota Prius Plug-in Hybrid este echipata cu un propulsor pe benzina de 1,8 litri WT-i, ce dezvolta 99 cai putere. Daca se foloseste exclusiv motorul pe benzina, masina poate atinge o viteza maxima de 180 km/h si accelereaza la suta de kilometri la ora in 11,4 secunde.

Potrivit datelor constructorului, grupul propulsor format din motorul termic si cel electric ofera o putere totala de 136 cai putere, un consum de combustibil de 2,1 litri/100 km si un nivel al emisiilor de dioxid de carbon de 49 g/km.

Sursa foto: Carscoop

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea