Stiinta & Tehnologie

#toyota prius #tuv

Toyota Prius, locul 1 in raportul TUV 2010

Primul loc in raportul tuv 2010, care analizeaza rata de incidenta a defectiunilor majore ale autoturismelor, a fost ocupat de Toyota Prius .

Prius este primul vehicul cu o tehnologie auto alternativa care a ocupat pana acum primul loc in raportul anual. Dintr-un numar total de 100 vehicule testate, aproximativ 2,2 procente nu au trecut de prima inspectie periodica impusa prin lege pe durata de viata a vehiculului.

Toyota Prius s-a situat pe primul loc, intre vehiculele cu o vechime de 3 ani, avand cea mai scazuta rata de incidenta a defectiunilor majore, potrivit Capital.ro.

Pe locul doi s-au situat Toyota Auris, Mazda 2 si Porsche 911, cu un procent 2,3.

Pentru realizarea clasamentului, expertii TUV au analizat 7.253.709 inspectii auto obligatorii in perioada iulie 2009 pana in iunie 2010.

Primul raport TUV, despre siguranta masinilor, a fost publicat in 1971 in Cologne. Dupa inceperea colaborarii cu revista Auto-Bild, in 1998, raportul a devenit cea mai buna sursa pentru informatii despre masini uzate din Germania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea