Stiinta & Tehnologie

#rechemare in service #toyota #honda #nissan #airbag defect

Toyota, Honda, Nissan si Mazda recheama in service 3 milioane de masini

Toyota, Honda, Nissan si Mazda au anuntat o rechemare masiva in service dupa ce au descoperit probleme legate de functionarea incorecta a airbagurilor. Aproape trei milioane de masini au fost chemate la verificare, fiind incluse si modele vandute in Europa.

Airbagurile cu probleme au fost construite de firma japoneza Takata Corp. In cazul declansarii unui airbag din seria cu defecte exista un risc mare ca mai multe componente din plastic sa zboare prin cabina si sa raneasca pasagerii.

Toyota a rechemat 1.7 milioane de masini: 320.000 in Japonia, 490.000 in Europa si 580.000 in America de Nord. Modelele vizate sunt: Corolla, Tundra si Lexus SC fabricate in perioada noiembrie 2000 - martie 2004.

Honda recheama 1.1 milioane de vehicule: 270.000 in Japonia, 64.000 in Europa si 680.000 in America de Nord. Modele afectate: Civic, CR-V si Odyssey.

Nissan va trebui sa verifice 480.000 de masini global, dintre care 137.000 numai in Japonia. Modelele rechemate sunt: X-Trail, Cube si Teana produse intre august 2000 - ianuarie 2004.

Constructorii Mazda au fost nevoiti si ei sa faca o rechemare in service pentru 45.000 de vehicule, modele RX-8 si Mazda6.

Doua erori umane realizate in faza de productie au reprezentat cauza principala a acestei defectiuni. Unul dintre muncitori a uitat sa activeze sistemul de eliminare a componentelor defecte, in timp ce altii au depozitat componentele intr-un mediu umed, conform spuselor lui Akemi Ando, purtator de cuvant Honda.

Sursa foto: americanlawyeracademy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea