Stiinta & Tehnologie

Toyota dezvolta o tehnologie hibrida

In eforturile sale continue de a aduce solutii mai curate si mai practice in industria auto , Toyota Motor Europe (TME) va prezenta, in Germania, ultimele sale inovatii in materie de tehnologie hibrida. Intre 21 si 25 aprilie, aici va avea loc cel mai important eveniment industrial mondial, Expozitia de la Hanovra 2008. Punctele de atractie ale constructorului japonez - prototipul modelului Toyota Plug-in Hybrid Vehicle (PHV) si Toyota Fuel Cell Hybrid Vehicle (FCHV).

Toyota PHV este unul dintre prototipurile testate in prezent pe drumurile din Europa, America si Japonia . Succesul acestui pilot a contribuit la decizia Toyota de a vinde modele echipate cu baterii litiu-ion clientilor de flote pana in 2010. PHV-ul foloseste tehnologia hibrida Toyota, dar combinata cu avantajul bateriilor care pot fi incarcate folosind o priza electrica standard si care extind distanta ce poate fi parcursa in modul electric.

De asemenea, expertii Toyota vor prezenta ultimele realizari ale modelului Toyota FCHV, care este acum cu 25 la suta mai eficient in materie de consum de carburant decat predecesorul sau, datorita imbunatatirilor in ceea ce priveste consumul si sistemul de control. Anul trecut, reprezentantii Toyota au demonstrat potentialul acestei tehnologii, conducand FCHV-ul de la Osaka la Tokyo – o distanta de 560 de kilometri – fara sa alimenteze.

Alte atractii - sistemul de componente folosite la Lexus RX 400h, precum si un motor concept nou dezvoltat impreuna cu partenerii de cercetare din Germania, OSWALD Elektromotoren GmbH si IFW.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea