Stiinta & Tehnologie

#masini #toyota #vanzari masini #vanzari toyota

Toyota a vandut cele mai multe masini in primul semestru al lui 2012

Toyota a vandutcele mai multe vehicule in primul semestru al acestui an. Japonezii au vandut 4,97 milioane de unitati, distantandu-se fata de General Motors (GM) si Volkswagen, principalii sai concurenti, noteaza Bloomberg.

In primele sase luni ale lui 2012, vanzarile General Motors au fost de 4,67 milioane de vehicule, in timp ce Volkswagen se poate lauda o cifra de 4,4 milioane de unitati.

Rezultatele indica faptul ca Toyota ar putea sa castige la finalul anului de la General Motors pozitia de lider al pietei in functie de vanzari, dupa ce in 2011 productia firmei a fost grav afectata de inuntatiile din Thailanda si cutremurul din Japonia. Reluarea productiei a facut ca vanzarile celor de la Toyota sa isi revina in Japonia si SUA, cele mai importante piete pentru grup. In schimb, Volkswagen si General Motors s-au confruntat cu probleme din cauza declinului pietei din Europa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea