Stiinta & Tehnologie

#iPhone 5S #iphone 5c #Apple lansare #iPhone Samsung Galaxy # pret iPhone 5S

Totul despre noul iPhone 5S. Iata cu ce noutati vine Apple si ce preturi au noile telefoane lansate

Apple a lansat, marti seara, 10 septembrie, doua noi telefoane, iPhone 5S si iPhone 5C, o varianta low-cost cu carcasa de plastic a iPhone 5.

Noul Iphone 5S nu se deosebeste ca design foarte mult fata de iPhone 5. Singura diferenta este aceea ca 5S este disponibil in trei culori, argintiu, auriu si "gri spatial".

Diferentele majore intre iPhone 5 si 5S apar atunci cand vine vorba despre partea tehnica. Noul telefon Apple are un procesor mult mai bun, A7, foarte rapid, ce se apropie foarte mult de procesorul unui calculator, o camera foto mult mai performanta, de 8 MP, la fel ca iPhone 5, insa aceasta este mult mai sensibila, are blitz dual LED si poate face si panorame de pana la 28 MP.

Un alt lucru ce il diferentiaza pe noul iPhone 5S de iPhone 5 este si senzorul de amprente, care ajuta la o mai buna siguranta. Cu ajutorul amprentei, utilizatorul se poate identifica, dar si bloca sau debloca telefonul.




Un alt lucru cu care a reusit sa surprinda noul iPhone 5S este si cipul A7, singurul de 64 de biti existent de un smartphone.

Imbunatatiri au venit si in ceea ce priveste autonomia bateriei, care rezista pana la 10 ore de browsing intr-o retea 4G si pana la 10 ore de conversatii in 3G, fata de 8 ore de conversatii cat rezista iPhone 5.

iPhone 5S versus Samsung Galaxy S4

Principalul competitor al noului iPhone 5S ramane Samsung Galaxy S4, insa specialistii in IT spun ca noul telefon Apple are cateva avantaje in plus fata de mai vechiul Samsung. iPhone 5S are un spate din aluminiu, un plus de design si fiabilitate fata de vesnicul sau competitor, care are un spate din plastic lucios. De asemenea, iPhone 5 este mai usor decat Samsung Galaxy S4 si are un ecran cu un centimetru mai mic decat telefonul sud coreenilor.

Noul Iphone 5S are si amprenta digitala, ce functioneaza ca un cod PIN, insa cand vine vorba de camera, Samsung are o rezolutie mai mare full HD, iar display-ul sau este mult mai luminos si are o rata de contrast mai buna, insa are o interfata cu o tenta rece, usor albastra.

In ceea ce priveste performanta, iPhone 5S vine cu un procesor de 64 de biti A7, insa Apple nu a dezvaluit pana acum viteza reala si memoria de RAM. Astfel ca, desi Samsung Galaxy poate castiga pe hartie la performanta, in prezent lumea este interesata mai mult de aparatul foto decat puterea.

Cat costa noul iPhone 5S

Noul iPhone 5S va costa 199 de dolari SUA, modelul de 16 GB, 299 de dolari, cel de 32 GB si 399 de dolari modelul de 64 GB, la un abonament pe 2 ani. Noul smartphone de la Apple se va putea gasi in magazine incepand cu data de 20 septembrie.

Cat costa varianta low-cost iPhone 5C

Tot marti seara, Apple a lansat si un telefon mai ieftin, iPhone 5c, care are un ecrab de 4 inchi, un cip de tipul A6 si o camera posterioara precum cea a modelului iPhone 5. Noul iPhone 5C va fi disponibil in mai multe culori, printre care verde, gri, zuriu, roz si galben.

iPhone 5C va avea o carcasa de policarbonat si va dispune de huse de silicon speciale.

In ceea ce priveste preturile, iPhone 5C costa 99 de dolari in versiunea 16 GB, 199 de dolari la 32 GB, la contractele pe 2 ani. Husele din silicon vor costa 29 de dolari. 

In Romania si in alte 100 de tari, noile terminale Apple vor ajunge in magazine incepand cu luna decembrie. 

Sursa foto: tech-wd.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea