Stiinta & Tehnologie

#lumea smartphone-urilor #smartphone #tehnologii

Top 5 tehnologii #cool in lumea smartphone-urilor

Este adevarat, telefoanele au devenit parte integranta din viata noastra. Statisticile spun ca o persoana deblocheaza telefonul, in medie zilnica de 120 de ori! Bineinteles ca in fiecare an, acestea devin tot mai performante si mai dotate, avand functii pe care acum cativa ani nici nu ni le puteam imagina. Cine ar fi crezut ca un telefon iti poate incarca bratara fitness sau iti poate achita cumparaturile, prin apropierea lui de un POS de plata?

 

Hai sa facem o recapitulare a celor mai #cool functii pe care le pot avea telefoanele noastre!

1. Incarcare wireless | shared energy. Asa cum spuneam si mai sus, sa-ti incarci un accesoriu de la telefon nu mai este ceva de neimaginat. Iata ca smartphone-uri precum Samsung S10 si Huawei Mate 20 Pro au integrat aceasta posibilitate de a imparti energia si cu alte device-uri compatibile cu incarcarea wireless. Astfel te poti organiza #smart, indiferent de ce iti doresti sa faci.

2. Camera principala multipla. Telefoanele cu o singura camera foto sunt deja de domeniul istoriei, iar telefoanele cu senzor foto dual le urmaresc indeaproape.Huawei P20 a deschis era smartphone-urilor cu camera tripla, iar de aici producatorii au continuat sa se intreaca in modele tot mai indraznete. Primul smartphone cu quad-camera a fost Samsung Galaxy A9 in 2018, iar Nokia 9 PureView se mandreste cu primul smartphone cu 5 senzori foto. Ne putem astepta la mai mult de atat? Bineinteles! Samsung a lansat deja primul senzor foto de peste 100MP, iar lucrurile pot merge doar spre mai bine.

3. Camera frontala duala | pop-up. Daca avem imbunatatiri pentru camera principala, de ce nu am avea si pentru cea frontala? Intai, trebuie mentionat faptul ca producatorii s-au intrecut in a realiza telefoane cu ecrane tot mai mari, intrerupte doar de camera frontala – si au reusit. Apoi, ideea de super selfie a venit de la Asus, in seria lor ZenFone. La capitolul camera foto frontala duala, cele mai cunoscute telefoane sunt cele din seria S10 de la Samsung, Galaxy A8 Plus 2018, Xiaomi Redmi Note 6, Huawei Honor 9 Lite, dar si noua serie iPhone 11, lansata de curand. Daca vorbim de un ecran disponibil 100%, fara intreruperi, atunci vorbim si de camera frontala tip pop-up! Aici ne inspira Xiaomi Redmi K20 & K20 Pro, OnePlus 7 Pro, Huawei P Smart Z si inovativul Samsung A80, cu camera foto reversibila.

4. Senzor de amprenta integrata in ecran. Cu aceasta functie uiti de grija senzorului, de misiunea uneori imposibila de a debloca telefonul din orice pozitie a mainii. La o prima privire, avem Samsung S10+, Huawei P30 Pro, OnePlus 7 si varianta Pro, Xiaomi Mi9 sau Nokia 9 PureView, dar lista poate continua si cu modele mai putin celebre, precum: Vivo Apex 2019 sau OPPO K1.

5. Sistem de racire integrat. Ideal mai ales pentru telefoanele proiectate pentru gaming, acest sistem de racire a fost inspirat de computerele si laptopurile performante. Xiaomi Poco F1 si ASUS Rog sunt doar doua dintre smartphone-urile cu Liquid Cooling System, dar ne asteptam ca in viitor sa avem tot mai multe modele cu aceasta tehnologie.

Alaturi de acestea, putem enumera si NFC, Near Field Communication, sistem ce permite transmiterea super rapida de date si plata facila, cu smartphone-ul la POS-urile autorizate. O alta functie #cool este conectarea rapida cu orice casca bluetooth, boxa portabila, carkit sau chiar sisteme Smart Home. Aici putem specifica si conectarea rapida la computer sau posibilitatea de a folosi telefonul drept computer, intalnita la Samsung prin tehnologia DeX sau la Huawei, prin PC Mode. Bineinteles, lista poate continua, dar acestea sunt cele mai importante tehnologii #smart fara de care viata nu ar mai fi la fel.

Alexandra, EuroGsm

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea