Stiinta & Tehnologie

#uniunea europeana #dlr # lumini de zi

Toate masinile noi, dotate obligatoriu cu lumini de zi

Autoturismele noi nu mai pot < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/fi" title="fi">fi comercializate in Uniunea Europeana daca nu sunt echipate cu lumini permanente de zi - DLR .

Comisia Europeana a impus masura intrata in vigoare 7 februarie si incepand cu luna august 2012, obligativitatea luminilor permanente de zi va fi extinsa si la autobuze si camioane in toata Uniunea Europeana.

"Luminile pentru circulatia pe timp de zi vor avea o contributie importanta angajamentului nostru de a reduce numarul victimelor accidentelor de circulatie de pe drumurile europene", a declarat vicepresedintele CE, Antonio Tajani, citat de Auto.ro.

Luminile permanente pentru circulatia pe timp de zi, Daytime Running Lights - DRL, intra in functiune odata cu pornirea motorului si ajuta la cresterea vizibilitatii autovehiculelor. Acestea consuma mai putina energie ca farurile clasice.

Mai mult de 35.000 de persoane si- Au ">au pierdut viata in accidente rutiere pe drumuri europene in 2009. In acelasi an, 75% din numarul total al accidentelor rutiere soldate cu morti a fost inregistrat in doar opt tari: Polonia, Franta, Germania, Italia, Romania, Spania, Marea Britanie si Grecia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea